Hak'tan alıp 'halk'a verdiler!

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığına Rızanur Meral yeniden seçildi.

Hak'tan alıp 'halk'a verdiler!
Gıdavitrini - TUSKON'un 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. TUSKON'un 700 delegesinden 507'sinin katıldığı genel kurulda, yönetim, denetleme ve disiplin kurulunun asil ve yedek üyeleri oy birliğiyle seçildi.
Daha sonra bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanlığına Rızanur Meral'i yeniden getirdi.
Bu arada, 21 kişilik yönetim kurulu asil üyeleri arasında, Osman Nakiboğlu, Osman Reis, Ömer Faruk Kavurmacı, Şükrü Boydak da yer aldı.
Genel kurulun ardından bir teşekkür konuşması yapan Rızanur Meral, ''Türkiye'ye, Türk iş dünyasına yakışır, seviyeli, coşkulu bir genel kurul oldu. Türkiye'nin bizden beklediklerini inşallah yerine getiririz. Brezilya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti sırasında, ülkenin Dışişleri Bakanlığı yetkilileri 'Keşke TUSKON bizim ülkemizde olsaydı' dedi. Bu önemli sorumluluğu taşırken daha dikkatli, daha gayretli, daha titiz olmamız gerekiyor'' diye konuştu.
Meral, daha sonra basın mensuplarına ise, ''Biz her zaman olumlu düşünüyoruz, olumlu bakıyoruz, olumlu hareket ediyoruz. İnsanlarımıza ümit pompalıyoruz, ümit aşılıyoruz. Bu yönümüzle insanları canlı ve diri tutuyoruz. İş dünyasındaki başarının ön şartı motivasyondur. TUSKON olarak biz bunu sağlamaya gayret ediyoruz'' değerlendirmesini yaptı.
''Yeni Ticaret Kanunu özel sektörün önünü açacak''
Hükümetin çalışmaları neticesinde ekonomik hayatta pek çok sorunlarına el atıldığını ve yeni düzenlemelerle firmaların önünün açıldığını ifade eden Meral, Yeni Ticaret Kanunu'nun özel sektörün önünü açacağını ve şirketlerin uzun zamandır arzuladığı sistematik alt yapıyı oluşturacağını aktardı.
Meral, 2023 hedeflerine ulaşmak için hükümetin diğer partilerle TBMM çatısı altında başlattığı anayasa surecinin en kısa zamanda tamamlanması gerektiğine inandığını bildirerek, anayasa yapım sürecinde toplumda var olan sorunların çözümüne odaklanılması, yapım sürecini zorlaştırma ve geciktirmekten ise uzak durulması gerektiğini kaydetti.



Başbakan’dan TUSKON’a tebrik
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TUSKON yönetimini, TUSKON'un tüm üyelerini, tüm mensuplarını, Türkiye ekonomisine yaptıkları katkılardan, Türkiye'ye verdikleri hizmetlerden dolayı yürekten tebrik etti.
Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde, 81 vilayetinde faaliyet gösteren federasyonları ve dernekleri, yurt dışında faaliyet gösteren temsilcilikleri, TUSKON mensubu iş adamlarını, büyük Türkiye hedeflerinden, gayretlerinden ve mücadelelerinden dolayı kutladığını da dile getiren Erdoğan, ''TUSKON'a, TUSKON'un tüm mensuplarına, özellikle Türkiye'nin adını dünyaya duyurdukları, ay yıldızlı bayrağın, bu aziz milletin büyüklüğünü en uzak ülkelere, en ücra kentlere şerefle taşıdıkları için, şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum'' dedi.
Erdoğan, TUSKON'un sadece ticaret yapma misyonuyla değil, Türkiye ekonomisini büyütme, ülkeye ve millete hizmet etme, Türkiye'nin adını dünyaya duyurma misyonuyla yola çıktığını ifade ederek, şöyle devam etti:
''TUSKON, hırsı değil kanaati, kazanmayı değil paylaşmayı, sömürmeyi değil dayanışmayı savunarak, savunduğu değerlerin samimiyetle arkasında durarak, kendisini değil, ülkesini ve milletini öne çıkararak farklılığını ortaya koydu. En önemlisi de TUSKON, sırtını belli çıkar çevrelerine, çıkar odaklarına değil, millete dayadı. Kaynağını milletten aldı, ilhamını milletten aldı, motivasyonunu, ufkunu, misyonunu milletten aldı. Nasıl ki Mevlana, bir elini göğe açıp, bir elini toprağa uzattı, 'Hak'tan aldığımı halka veriyorum' dediyse, işte TUSKON, TUSKON gibi Anadolu evlatları, Anadolu kaplanları, Hak'tan aldılar, halkla paylaştılar, birlikte büyüdüler. Nasıl ki Mevlana, 'pergel misali, bir ayağın burada merkezde olacak, bir ayağınla alemleri dolaşacaksın' diye tavsiyede bulunduysa, işte Anadolu'nun aslanları da, güçlerini Anadolu topraklarından aldılar, tüm dünyayı deveran ettiler.''

''Türkiye artık hedef ve vizyon sahibi''

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Türkiye'nin güçlü, devamlı, istikrarlı bir yükseliş yakaladığını belirterek, bu ivmenin hızlanarak devam ettiğini söyledi.
TİM olarak 2023 yılı ihracat hedeflerinin 500 milyar dolar olduğunu hatırlatan Büyükekşi, bu hedef yolunda TUSKON ile beraber son derece başarılı çalışmalara imza attıklarını kaydederek, yaptıkları yurt dışı iş ziyaretlerini ve çeşitli faaliyetleri anlattı.
Büyükekşi, bu yılki ihracat hedeflerinin 150 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
''Bu hedefte sekme yok. Geçen yıl ekonomik krize rağmen Cumhuriyet tarihinde ihracat rekoru kırıldı. Son 10 yılda ihracatımız çok önemli değişikliklere imza attı. 10 yıl önce sadece 4 ilimiz 1 milyar doların üzerinde ihracat yapıyordu şimdi 16 ilimiz yapıyor. Türkiye artık hedef ve vizyon sahibi. Çalışmalar sonuç odaklı. İhracatçılarımız bu konuda oldukça başarılı. Türkiye'nin ekonomi morali oldukça yüksek.''

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52