Arısız bal helal değil!

Hiç arı görmeden üretildiği iddia edilen balların helal olup olmadığı tartışılıyor. Cevap GİMDES Başkanı Büyüközer’den geldi.

Arısız bal helal değil!
Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Genel Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, arılar tarafından üretilmeyen, glikoz şurubu ile yapılan balın helal olmadığını söyledi. Büyüközer, "Bal, Allah'ın uygun gördüğü şartlarda üretilebilir ama hile ve hurda ile satılıyorsa haramdır." dedi. Büyüközer, helal kavramını 'Allah'ın emirlerine uygun üretim yapma, hilesiz ve hurdasız olarak bireylere sunma' olarak tanımladı. Gıdanın helal olup olmadığını anlama adına satışına da bakmak gerektiğini vurgulayan Büyüközer, şunları ifade etti: "Allah'ın onay verdiği helal şartlarda bal üretelim, bunu hilelerle müminlere sunmak haramdır. Bizler, gıdanın hem dinen onaylanmasını hem de tüketicileri aldatmayacak şartlarda arzını talep ediyoruz. Glukoz şurup haram değil. Haram olan, olmayan malın bal olarak satımıdır."

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52