Sıcak börek Cameron’un başını ağrıttı!

İngiltere börekçilere getirilen ek vergileri tartışıyor. Başrolde ise gaflarıyla ünlü Cameron var.

Sıcak börek Cameron’un başını ağrıttı!
İngiltere’de koalisyon hükümeti ile muhalefet arasında börek tartışması yaşanıyor. Tartışmanın kaynağı İngiliz hükümetinin geçen hafta açıkladığı yeni bütçe tasarısı. Tasarıda hamur işlerinin de aralarında bulunduğu fastfood ürünlerine katma değer vergisi artışı yapılması öngörülüyor. Ancak bu ürünleri satan dükkanların vergi ödemesi gerekirken, aynı gıdaları satan süpermarketlere aynı zorunluluğun getirilmemesi eleştiri konusu oldu. Tepkilerin artması üzerine Başbakan David Cameron da önceki gün tasarının “adil olmadığını” itiraf etti. Ancak zaman zaman kırdığı potlarla tanınan Cameron bir anısını paylaşmaya çalışınca yine baltayı taşa vurdu. “Bayılırım böreğe...”
Cameron “Ben de börek yerim. Cornwall’a tatile gittiğimde, sıcak börek yemeği seviyorum. Son olarak, geçen yıl West Cornwall şirketine ait bir dükkandan börek almıştım. Leeds tren istasyonundaydım, küçük ya da büyük börek seçenekleri vardı, ben tercihimi büyükten yana kullanmıştım, çok lezzetliydi” diye konuştu.
Kimse hatırlamıyor
Ancak Başbakan’ın bu sözlerinden sonra söz konusu şirketten hemen yalanlama geldi. Şirketten yapılan açıklamada “İstasyondaki dükkan 2007’de kapanmıştır. Biraz ilerideki diğer dükkanımız çalışıyor olsa da personelimizden kimse sayın Cameron’ın ziyaretini hatırlamamaktadır” ifadesi kullanıldı.
Bu gafı fırsat bilen muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ed Miliband ise, sözcüsü Rachel Reeves ve gölge Maliye Bakanı Ed Balls’ı da yanına alarak da börekçi dükkanlarını turladı. Cameron’ın bahsettiği zincirin bir dükkanına uğrayarak, sosisli börek alan Miliband “Hükümet milyonerlere vergi muafiyeti getirirken, halka ek yükler getiriyor” dedi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52