Somali için BM’den teşekkür geldi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) Genel Direktörü Jacques Diouf, Afrika'da yaşanan kuraklık sorunun çözümünde Türkiye'nin yaptığı yardımları takdirle karşıladıklarını söyledi.

Somali için BM’den teşekkür geldi
Afrika'ya en büyük destek sağlayan ülkelerin başında Türkiye'nin yer aldığını dile getiren Diouf, Türkiye'nin dünya tarımsal üretiminde 7. sıraya yükselmesinin de çok büyük bir başarı olduğunu kaydetti. 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle görev süresi dolacak olan Genel Direktör Jacques Diouf, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e ziyarette bulunarak, Türkiye'nin FAO'ya katkıları ve Somali'ye yaptığı yardımlar için teşekkür etti.

Genel Direktör Diouf, FAO - Türkiye ilişkilerinin artarak devam etmesinin bölgesel ve küresel gıda güvenliği açısından çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin gıda güvenliği ve açlıkla mücadelede FAO'ya verdiği destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye'de kurulan Orta Asya Alt Bölge Ofisi ve FAO-Türkiye Ortaklık Programı çerçevesinde, Türkiye'nin bölgede gıda güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Afrika'daki son gelişmeler ve özellikle Somali'ye ülkemizce yapılan maddi katkılar ile gıda yardımlarını değerlendiren Genel Direktör Diouf, Türkiye'nin Somali'ye en çok yardım eden ülkelerin başında geldiğini ifade etti. FAO ve Türkiye'nin ortaklaştığı yürüttüğü Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bölgesel Gıda Güvenliği Programı (RPFS) kapsamında RPFS Bölgesel Koordinasyon Merkezi'nin Ankara'da açılacağını aktaran Diouf, 2012 yılı içerisinde de Türkiye'nin EİT Tarım Bakanları Toplantısına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Genel Direktör Diouf, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatında lider ülke durumuna geldiğini özellikle Teşkilatın üyesi olan En Az Gelişmiş Ülkelere teknik yardım ve katkı sağlamak için girişimlerinin söz konusu ülkelerce memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Bakan Eker de 5 yılını tamamlayan FAO-Türkiye Ortaklık Programı çerçevesinde başarılı çalışmalar yürütüldüğünü ve gıda bazlı yardımların artarak devam edeceğini belirtti. Bu yılki teması 'Gıda fiyatları: krizden istikrara' olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde FAO Genel Direktörü, Bakan Eker'e Dünya Gıda Günü Madalyası takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52