Soğuklar hallerde cep yakıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürü Rıza Uysal, soğuk hava nedeniyle üründe azalma olduğunu ve bunun da fiyatları artırdığını kaydetti.

Soğuklar hallerde cep yakıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürü Rıza Uysal,yaptığı açıklamada, soğuk hava nedeniyle üründe azalma olduğunu ve bunun da fiyatları artırdığını kaydetti. Özellikle portakal, limon grubunun soğuktan olumsuz etkilendiğini belirten Uysal, ''Sera altındaki sebze ve meyveleri ısıtıcılarla koruyabiliyorsunuz ama portakal ve limon açık alanda olduğu için koruma ihtimali olmuyor'' dedi.

Paket portakalın fiyatının 1-1,3 lira olduğunu söyleyen Uysal, limonun da 10-90 kuruş arasında satıldığını belirtti.

Antalya'da bu dönemde özellikle biber grupları, kabak, patlıcan ve domates ürünlerinin satışlarının yapıldığını anlatan Uysal, geçen yıla göre fiyatlarda yüzde 50 artış yaşadığını vurguladı.

Biber grubunun 3-5 lira, kabağın 2,5 lira, patlıcanın 2,5 lira, domates grubunun 10 kuruş-2 lira arasında satıldığını belirten Uysal, ''Soğuk havadan Antalya da nasibini aldı. Ürün azaldı, fiyatlar geçen haftaya göre yüzde 10 oranında arttı. İstanbul'daki gibi kar Antalya'da yok, ama Antalya'da geçen yıllara göre hava oldukça soğuk'' diye konuştu.

Uysal, çiftçilerin soğuk havaya karşı ürünlerini koruma çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52