Kurtulmuş şeker fabrikaları için sert çıktı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Elde kalan son şeker fabrikalarının kapatılmamasını bir vatanseverlik olarak görüyoruz'' dedi.

Kurtulmuş şeker fabrikaları için sert çıktı
Son genel seçimlerde partisinin İstanbul milletvekili adayı olan Haluk Zaim'in vefat eden kayınpederi Yahya Turlak'ın cenaze törenine katılmak için Sakarya'ya gelen Kurtulmuş, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, bir gazetecinin, şeker pancarındaki kota sorununa ilişkin sorusu üzerine, ''1999'un sonunda 17. IMF protokolü imzalandı, 2000'li yılların başında uygulamaya konuldu. O zamandan beri bu memlekette şeker pancarı kotaları var. Şeker pancarı bu ülkenin her tarafında ekilen, hem zirai hem de sanayi bakımından ülkenin gelişmesinde katkıda bulunacak bir nimettir. Hangi akla hizmet biz şeker pancarına kota koyuyoruz. Akıl, IMF'nin aklıdır. Akıl, Dünya Bankası'nın aklıdır'' yanıtını verdi.

Yabancıların Türkiye'de ''Tatlandırıcı'' satması amacıyla şeker pancarına kota koyulduğunu ileri süren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Yani bizimkiler şeker pancarı üretemeyecek istedikleri kadar, fabrikalarımız kapanacak. Elin oğlu sonra gelip tatlandırıcı üretip satacak yani. Bu kadar garip ki dünyanın her yerinde 100 kilogram şekerde 1,5 kilogram tatlandırıcı koyulurken, Türkiye'de 100 kilogram şekerin içine 15 kilogram tatlandırıcı koyuyorlar. Sadece Türk tarımını yok etmekle kalmayıp insanlarımızın sağlığını da bozuyorlar. Bu akıl bize ait bir akıl değildir. Biz maalesef bu akla uyduğumuz için şeker pancarı üretilemiyor. Elde kalan son şeker fabrikalarının kapatılmamasını bir vatanseverlik olarak görüyoruz.''

Şeker pancarının stratejik bir ürün olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin bu tür kotalar nedeniyle 100'den fazla ülkeden tarım ürünü ithal eder hale geldiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52