Ramazan öncesi fırınlara sağlık denetimi

Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla ilçede bulunan ekmek fırınlarına denetimde bulundu.

Ramazan öncesi fırınlara sağlık denetimi
Gıdavitrini - Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla ilçede bulunan ekmek fırınlarına denetimde bulundu.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Beylikdüzü Belediyesi tarafından halkın refahı için yapılan denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un talimatıyla Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ekmek fırınlarına gece yarısı denetimi gerçekleştirdi. Zabıta Müdürü Üzeyir Çöl ve beraberindeki ekipler ilçedeki ekmek fırınlarını tek tek gezerek, sağlık ve eksik gramaj açısından kontrollerde bulundular.

Kalite ve hijyen standartları iyi
İlçenin tüm mahallelerinde bulunan ekmek fırınlarına düzenlenen ve sabaha kadar süren denetlemelerde, imalathanelerin genellikle kalite ve hijyen standartlarına uygun oldukları gözlenirken; eksiklikleri olan bazı fırınlara ise uyarı ve cezai işlem uygulandı. Gıda mühendisleri ve zabıta ekipleri tarafından incelenen ekmeklerin gramajları da kontrol edildi.

Denetimler 45 günde bir tekrarlanıyor
Ekibiyle birlikte fırınları sabaha kadar denetleyen Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürü Üzeyir Çöl, ilçede denetimlerin ortalama 45 günde bir gerçekleştiğini, Ramazan ile birlikte bu denetimlerin daha da sıklaşacağını dile getirdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un özellikle ilçedeki fırınların hijyen ve üretim kalitesine çok önem verdiğini dile getiren Çöl, “İlçemizde ekmeklerimiz sağlık ve kalite açısından oldukça iyi durumda, sorunlu olan bir iki fırına gerekli uyarı ve cezai işlemleri uyguladık. Kontrollerimiz periyodik olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52