İglo'dan iftara tat katan lezzetler

Iglo’dan kat kat kabaran Milföy Hamuru. Bereketli iftar sofralarına tat katacak pratik bir lezzet...

İglo'dan iftara tat katan lezzetler

İglo’nun iyi dinlendirilmiş kat kat kabarmaya hazır nefis Milföy Hamuru ile yapılan birbirinden lezzetli alternatif tarifler iftar sofralarına tat katıyor. En kaliteli malzemeler kullanılarak üstün İglo standartlarıyla üretilmiş kat kat kabarıp yerken ağızda dağılan leziz İglo Milföy Hamuru kalabalık iftar sofraları kurup yaptığı leziz börek ve tatlılarla misafirlerini şaşırtmak isteyenler için pratik bir seçenek sunuyor.

Sebze, balık ve tavuk ürünleri konusundaki 73 yıllık tecrübesi ve kalitesiyle öne çıkan dondurulmuş gıda uzmanı İglo’nun iyi dinlendirilmiş kat kat kabarmaya hazır leziz Milföy Hamuru ile yapılmış börek ve tatlılar iftar sofralarına tat katıyor. İglo’nun diğer milföy hamurlarına kıyasla daha büyük olan ve kat kat kabarıp yerken ağızda dağılan Milföy Hamuru, kalabalık iftar sofraları kurup yaptığı birbirinden lezzetli börek ve tatlılarla misafirlerini şaşırtmak isteyenlere zamandan tasarruf etme imkânı yaratıyor.

Ağızda dağılan benzersiz bir lezzete sahip İglo Milföy hamuru, Ramazan ayında iftar sofralarında yorulmadan pratik ve yaratıcı lezzetler yaratmak isteyenlerin tercihi olacak.

Kıymalı Biberli İglo Tepsi Böreği
Malzemeler
2 Adet İglo Milföy Hamuru
200 gr kıyma
100 gr İglo Karışık Tatlı Biber
1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, pul biber
1 yumurta akı
1-2 yemek kaşığı un

Üzerine
1 yumurta sarısı
Susam



Yapılışı
İglo Milföyü derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözülmesini sağlayın. Tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın. Üzerine kıymayı ekleyip soteleyin. Kıymanın rengi değişince üzerine İglo Karışık Tatlı Biberi ilave edip sotelemeye devam edin. Tuzu ve baharatları ilave edin. 1-2 dk daha soteledikten sonra ocaktan alıp maydanozu serpin. Soğumaya bırakın. İglo Milföyü tezgâha alıp üzerine un serpin ve merdane yardımıyla enine ve boyuna çok az inceltin. Yağladığınız fırın tepsisine ilk milföyü koyun. Soğuyan harcınızı milföyün üzerine döküp yayın. Kenarlarına yumurta akı sürün. 2. açtığınız İglo Milföy de üzerine getirip kapatın. Kenarlarını çok hafif bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

İglo Milföy Hamurlu Çikolatalı Kek
Malzemeler
2 İglo Milföy
2 yumurta
½ su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı nişasta (40 gr)
3 yemek kaşığı un
100 gr tereyağı
½ paket kabartma tozu
1/3 su bardağı kakao
125 gr ince çekilmiş ceviz içi
1 yumurta akı
Açmak için 1-2 yemek kaşığı un

Üzerine
Pudra şekeri
Toz Antep fıstığı (var ise)



Yapılışı
İglo Milföyü derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözülmesini sağlayın. Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın. Derin bir kaseye yumurtaları kırıp toz şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar mikser ile iyice çırpın. Üzerine soğumuş olan tereyağını ve bitter çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Cevizi de ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kakaoyu, nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. İglo Milföyleri tezgâha alın. Üzerine un serpip kalıbınızın büyüklüğünde az açın. İglo Milföyü kalıbın içine kenarları yüksek duracak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız koyu kıvamdaki keki ortasına döküp kaşık ile az yayın. Kalan milföyü de üzerine ekleyin. Kenar kısımlarının iyi yapışması için yumurta akı sürüp bastırmadan yapıştırın. Tabandaki milföyün uçlarını milföyün üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar 25-30 dakika pişirin. Pişen kekinizi fırında hemen çıkarmayıp 5-6 dakika daha bekletin. Üzerine pudra şekeri serpin. 30-45 dakika sonra dilimleyerek servise sunun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52