Okul kantinlerinde tehdit devam ediyor!

Okulların açıldığı bugünlerde yeni eğtim-öğretim yılı ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın okul kantinlerinde hamburger, kola, çikolata gibi yiyecekleri yasaklamasının çok doğru bir adım olduğu belirtildi.

Okul kantinlerinde tehdit devam ediyor!
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı ve aynı zamanda Keyveni Kurumsal Hazır Yemek kurucusu Sadık Çelik “Asıl tehlike kayıt dışı; nerde, hangi malzemelerle ve nasıl koşullarda üretildiği belli olmayan yemeklerin çocuklarımıza servis edilmesidir. Bu oluşum çocuklarımızın sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor.” dedi.

Kantin işletmeciliği ile yemek hizmetinin birbirinden ayrılması gerektiğini savunan Sadık Çelik,

okullardaki yemek hizmetinin kantinciler tarafından belirlenerek yerine getirilmesi ve kantincilerin bu konuda söz sahibi olmasının son derece yanlış olduğunu belirtti. Bu hizmetin mutlaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı'ndan üretim izni ve sicili olan, altyapısı yeterli, eğitimli, bilinçli, sektörde deneyimli ve referanslı üreticiler tarafından sağlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Sağlık ve Eğitim Bakanlığı bu konudaki eksik ve yanlış uygulamaları düzeltmelidir.” dedi.

Çocuk beslenmesi özen ister

Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuk ve öğrenci beslenmesi yetişkin beslenmesinden farklıdır. Bu nedenle çocuk ve öğrenci yemekleri kalsiyum, protein, karbonhidrat, vitamin ve enerji değerleri beslenme uzmanları tarafından saptanan menülerden oluşmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını emanet ettiğimiz hazır yemek şirketleri hammaddeden, üretim, servis ve sunuma kadar işin her aşamasında kalite, uzmanlık, yetkinlik ve hijyen konularında belli standartları aşmış, profesyonellikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ve İYSAD üyesi firmalar olmalıdır. Bu noktada başta Millli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, okul yönetimleri ve okul aile birliklerine büyük görev ve sorumluluk düşüyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52