İysad’dan İstanbul-Erciş kardeşlik köprüsü

İstanbul Yemek Sanayicileri (İYSAD) ve TÜRK KIZILAY'I elele verdi, bölgedeki depremzedelere uçak kargosu ile günlük 20.000 kişilik hazır kumanya ulaştıracak.

İysad’dan İstanbul-Erciş kardeşlik köprüsü
İysad Başkanı ve Keyveni Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “17 Ağustos’u bir kez yaşadık, bir kez daha yıkıldık ve ne yazik ki bir kez daha yüreklere ateşler düştü. Şimdi birlik, şimdi beraberlik şimdi yardım ve özveri  zamadır. Görüyorum ki ülkemiz; Kızılayı ile, can kurtarmak için canını dişine takan arama kurtarma ekipleri ile, sivil toplum örgütleri ile, sanayicileri ile, kısacası tüm ekonomik imkanları ve yardımseverleri ile bölgeyi yeniden ayağa kaldırmaya, yaralarını sarmaya çalışıyor. Oradaki acının tarifi yok! Bu nedenle şuanda herkes hiç olmadığı kadar duyarlı olmalı. Biz de İysad olarak vakit kaybetmeden harekete geçtik ve üzerimize düşeni büyük bir hassasiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz.

17 Ağustos bize yeteri kadar ders olmadı sanırım. En azından fay hattında bulunan yüksek riskli  bölgelerdeki güvenli olmayan binalar şimdiye kadar çoktan tasfiye edilmeli, yerine kentsel dönüşüm projeleri ile depreme dayanıklı binalar yapılmalıydı. 14 yılda neler yapılmazdı ki...

Ülkemizin bu jeolojik gerçeğini hem devlet hem de halkımız artık bir an önce kabullenmeli ve yapılması gerekenler yapılmalı. 23 Ekim’i 23 gün sonra unutmamalıyız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52