GİAD'lardan gıda teşhirine destek geldi

Gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları teşhir eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na genç iş adamlarından destek geldi.

GİAD'lardan gıda teşhirine destek geldi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ile Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) üyeleri, Bakan Mehdi Eker'i ayrı ayrı ziyaret etti.

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, ziyarette, gıda güvenliği konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirterek, ''7'den 70'e yediğimiz gıdaların içerikleri konusunda yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Gıdada hile yapan firmaları küçük büyük ayrımı yapılmadan teşhir edilmesinin önemine dikkati çeken Yücelen, firmaların içerikleri daha dürüst açıklamaya teşvik edildiğini kaydetti. Yücelen, bu konuda Bakanlığın kararlılığını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

ANGİAD Başkanı Abdullah Değer de gıdada teşhir uygulamasını desteklediklerini belirterek, bu konudaki çalışmaları dolayısıyla Bakan Eker'e teşekkür etti.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de gıda güvenliğinde yeni bir dönemin başladığına işaret ederek, çalışmaların tüm hızıyla süreceğini bildirdi.

Genç iş adamı olmanın takdir edilecek bir durum olduğunu ifade eden Bakan Eker, Türkiye'de son dönemde iş ortamı, yatırım ortamı, ekonomik gelişme bakımından büyük gelişmelerin yaşandığını vurguladı.

Tarımın artık stratejik öneme sahip olan bir sektör haline geldiğine ve son 10 yılda çalışmaların bu doğrultuda yürütüldüğüne dikkati çeken Bakan Eker, bu dönemde tarımsal hasılanın 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıktığını ve Türkiye'nin bu hasıla ile dünya sıralamasında 11'inci sıradan 7'ci sıraya ve Avrupa'da da birinci sıraya yükseldiğini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52