Eker'den 'çevreci' süt ambalajı

Eker Gıda, Türkiye’de bir ilk olan “Lean Pack” çevreci ambalaj kullanımıyla hem sektöre örnek oluyor hem tüketiciye sağlıklı süt ulaştırıyor.

Eker'den 'çevreci' süt ambalajı

Sektördeki 35. yılında 35 milyon euroluk yatırım yapan Eker Gıda, yeni fabrikasında çevreye ve doğaya verdiği önemi ürünlerinde de gösteriyor. Sektörde gerçekleştirdiği ilkler ile adından sıkça söz ettiren Eker Gıda, son 10 yıldır devam eden aralıksız büyümesini yeni fabrika yatırımı ile devam ettiriyor. Eker Gıda, ileri teknolojileri ile olduğu kadar doğaya ve çevreye verdiği önemle de dikkat çekiyor. 35 milyon euroya mal olan yeni fabrikasında çevre standardını yükselten Eker Gıda, ürünlerinde de aynı duyarlılığı gösteriyor.

Yarınların bugünden başladığına inanan Eker Gıda, günlük sütünde Türkiye’de bir ilk olan çevreci ambalaj kullanıyor. “Lean Pack” denilen ve %90 oranında kalsiyum karbonat içeren yumurta kabuğundan esinlenerek üretilen çevre dostu ambalaj, Türkiye’de ilk kez 2002 yılında Eker pastörize süt üretiminde kullanıldı. Plastik kadar esnek ve dayanıklı bir ambalaj maddesi olan ve tamamen doğal maddelerden yapılan EcoLean, güneş ışığı altında toprakta bir yıl içinde eriyip yok oluyor. Eker Ekosüt’ün çevreci günlük süt ambalajı, sempatik görüntüsü ile de dikkat çekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52