Bu eksiklik ihracatı zorlaştırıyor

Arıtma tesisi olmayan firmaların ihracat yapmasının günden güne zorlaştığı ifade edildi.

Bu eksiklik ihracatı zorlaştırıyor

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi tarafından Gönlüferah Hotel'de bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa ValisiŞahabettin Harput, bu tesisin bir ilk olduğunu ve ülkede de örnek gösterildiğini söyledi.

Harput, şunları kaydetti: "Ülkemizin gücüne güç katacaksınız. Bazen 'benim güçlü olmam neye yarar' gibi düşüncelere kapılabilirsiniz. Koskoca Türkiye'nin gücü nereye benim gücüm nereye diyebilirsiniz, ama şu meşhur sözü herkes bilir: 'bir mıh bir nal kurtarır, bir nal bir at kurtarır, bir at yiğit kurtarır, bir yiğit de bir vatan kurtarır' Yani sizin yaptığınız her çaba, her çalışma, akıttığınız her damla ter, ecdadın bu vatan için akıttığı kan kadar kutsaldır. Bu kadar değerlidir."

Ekonomik gücün ülkeleri söz sahibi yaptığının altını çizen Vali Harput, dünyada söz söyleyebilmek adına güçlü bir ekonomiye sahip olmanın gerekli olduğunu ifade etti. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Burkay ise katılımcılara tesis hakkında bilgi verdi. Arıtma tesisinde yalnızca endüstriyel atıkların arıtılmadığını söyleyen Burkay, yine bu tesiste Kestel, Gürsu, Barakfakih, İsabey bölgelerindeki evsel atık sularının da arıtıldığını dile getirdi.

İhracatçı işletmeler arasında arıtma tesisi olmayan firmaların, ihracat yapmasının günden güne zorlaşacağını hatırlatan Burkay sözlerini şöyle sürdürdü: "İhracatçı ortaklarımız bildiği gibi arıtma tesisi olmayan işletmelerin, ihracat yapması günden güne zorlaşmaktadır. Muhtemelen 2015'li yılından sonra ihracatçı firmalarımız için bu kriter daha önemli hale gelecektir. Bu da bize ortak arıtmamız olan Yeşil Çevreyi güncel çevre mevzuatlarına uygun bir biçimde geliştirmemizi zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle, kapasite artırımı, renk giderimi, yakın gelecekte azot ve fosfor giderimi gibi kriterleri de öngörecek bir biçimde yatırım yapmamızı gerektirmektedir. Yönetim kurulu olarak geleceğe dönük bütün bu planları yapmaktayız. Muhtemelen önümüzdeki 2-3 ay içerisinde kapasite artırımı, renk giderimi ve arıtma çamuru bertarafı gibi yatırımlarımıza başlamış olacağız."
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52