Küçük kardeş kim, neyin hesaplaşması?

1 Nisan temalı reklam yayınlayan Ülker, yeni bir tartışma başlattı. Reklamda açık açık darbe mesajları bulunduğu iddia ediliyor. Tüketiciler sert tepki gösterdi.

Küçük kardeş kim, neyin hesaplaşması?


Gıdavitrini - Ülker'in resmi twitter hesabından 1 Nisan temalı “Küçük Kardeş Olmak” isimli bir reklam yayınladı. Reklam içeriğinde, "Tuhaf şeyler oluyor", "Ama acılar seni bulacak", "Hesaplaşma zamanı yaklaşıyor", "Sana sürprizlerim olacak" gibi sloganlar kullanılıyor.

Konuyla ilgili twitter kullanıcıları çok sert tepki gösterdi.. Bu arada, Ülker'in en tepe ismi Murat Ülker'den "yurt dışındayım" açıklaması geldi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker soyal medyadan yaptığı açıklamada, ​"Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız." diye yazdı.

Firmanın Twitter hesabından paylaşılan kampanya videosu sosyal medya kullanıcıları tarafından “darbe videosu" tepkisiyle karşılandı. AK Parti Milletvekili Metin Külünk, yazar Yusuf Kaplan, A Haber spikeri Murat Gener, Savcı Sayan, Kuşçubaşı Eşref, Ömer Turan başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya kullanıcısı reklamın içeriğini eleştirdi.

İşte o tepkilerden bazıları...









Ülker'den flaş reklam kararı!

Ülker'in 1 Nisan için hazırladığı reklam filmi sosyal medyada yoğun tepki aldı. "1 Nisan'da küçük kardeşlerin abilerine, ablalarına sürprizleri var!" mesajı ile yayınlanan ve "1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" şeklinde başlayan Ülker'in reklam filmi gelen tepkiler üzerine yayından kaldırıldı. 

Haber7'nin edindiği bilgilere göre, Büyük tartışmalara sebep olan reklam filmi sonrası Ülker harekete geçerek reklam filmi hakkında soruşturma başlattı ve 3 kişilik muhakkik heyeti oluşturdu.

PROJEDE YER ALAN TÜM ÇALIŞANLAR AÇIĞA ALINDI

Ülker, 1 Nisan reklam filmi projesinde yer alan TBWA reklam şirketi ile tüm çalışmalarını sonlandırarak ilgili departmanda çalışan tüm çalışanları açığa alma kararı verdi. Soruşturma tamamlanana kadar bu personeller idari izinli sayılacak.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Ülker, soruşturma sonucuna göre de ilgililer hakkında idari karar verilmesine ve gerekirse savcılığa suç duyusunda bulunacaklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 15:17

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52