Et fiyatları basına nasıl yansıdı?

Piyasadaki et fiyatlarını aşağı çekmek için Et ve Süt Kurumu’nun devreye girmesini isteyen GTH Bakanı Faruk Çelik'in bu çıkışı medyada nasıl karşılık buldu? İşte detaylar...

Et fiyatları basına nasıl yansıdı?

Tüketieci bilinci ve artan fiyatlardan dolayı son dönemde tarım ve tarıma yönelik icraatlar, öne çıkan konular arasında yer alıyor. Tarım Zirvesi'nin açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, milli tarım projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, yükselen et fiyatlarına da değindi.

Referandum öncesi et fiyatlarının yükselmesinden şikayetçi olan Bakan Çelik, artışı gereksiz bulduğunu açıkladı. Çelik, piyasadaki et fiyatlarını aşağı çekmek için Et ve Süt Kurumu’nun devreye gireceğini belirtmişti. Gündemde tartışma konusu olan et fiyatlarına beklenen müdahale gelince, Et ve Süt Kurumu (ESK) yemek sanayisine kilosu 20.50 TL, kasaplara 22.50 TL fiyattan karkas dana eti satışına başladı. Ancak çıkan karar, marketleri kapsamayacak. ESK’ya kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek.

Medya Takip Merkezi (MTM) de, Mart ayı boyunca et haberleri ve milli tarım projesinin medya yansımalarını ele aldı. MTM'nin raporuna göre, Mart ayı boyunca yazılı basın ve internet medyasında et fiyatları toplam 2 bin 345 habere konu olurken, milli tarım projesi ise bin 653 haberle yer aldı.

Son dönemde gündemde yer alan bir diğer konu ise Türkiye'nin Rusya'dan ithal edilen tarım ürünlerine ilişkin yeni vergi düzenlemesiydi. Türkiye ve Rusya Ekonomi Bakanlıkları arasında istişarelerin yakın zamanda başlayacağı bildirilirken, yeni vergi düzenlemesinin nasıl olacağı yönünde henüz bilgi geçilmedi. MTM'nin rakamlarına göre yeni düzenleme, yazılı basın ve internet medyasında 701 habere konu oldu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 13:43

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan çelik
Hakan çelik - 7 yıl Önce

Hani nerede etleriniz

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52