Ekmek israfı planlamayla önlenir

Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, ekmek israfını azaltmak için ekmeğin bayatlamasını önlemek gerektiğini söyledi.

Ekmek israfı planlamayla önlenir
Gıdavitrini - Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, “Bayat Ekmeği Getir, Taze Ekmeği Götür” kampanyasının israfı azaltmayacağını düşündüklerini belirtti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun kampanya ile israfın daha da artacağına yönelik açıklamalarına katıldıklarını belirten Burcu Özcan, günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar adet ekmeğin israf edildiği ülkemizde, israfı önlemeye yönelik atılan adımların çok dikkatlice planlanması gerektiğine dikkat çekti. Özcan, öncelikle ekmeği taze tutmanın yollarını öğrenmemiz gerektiğini vurguladı.


Paketli ekmek tüketmek ve derin dondurucuda saklamak israfı yüzde 50 azaltıyor
Paketli ekmek tüketiminin ekmek israfını azaltmanın en kesin yolu olduğunu ifade eden Özcan, “Öncelikle gelişmiş ülkelerde yerleşmiş olan ekmek tüketim alışkanlığının ülkemizde de benimsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İhtiyaç duyulduğu kadar ekmek almayı ve kalan ekmeklerimizi ambalajlarıyla birlikte derin dondurucuda saklamayı alışkanlık haline getirdiğimizde ekmek israfı da büyük oranda azalacak. Ambalaj Sanayicileri Derneği de paketli ekmek tüketiminin israfı yüzde 50 oranında azaltacağını belirtiyor. Aldığınız paketli ekmekleri derin dondurucuda yaklaşık altı ay kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz. Yemek istediğinizde de ekmek kızartma ve tost makinelerinde ısıtarak ya da kendiliğinden çözünmesini bekleyerek ekmeğinizi ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52