Bu 'Altın Portakal' başka olacak!

Mersin'de başlatılan "Altın Portakal Bayrağı Projesi"yle hijyenik şartların üzerinde performans gösteren gıda işletmelerine, güvenilirliği simgeleyen bayrak verilecek.

Bu 'Altın Portakal' başka olacak!

Mersin'de başlatılan "Altın Portakal Bayrağı ve Beratı Projesi" kapsamında hijyenik şartların üzerinde performans gösteren gıda işletmelerine, güvenirliği simgeleyen "Altın Portakal Bayrağı" verilecek.

Mezitli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce hazırlanan projeyle, gıda mevzuatında belirtilen asgari teknik ve hijyenik şartların üzerindeki koşulları sağlamak için özel gayret gösteren gıda işletmelerine, temiz denizlere verilen "Mavi Bayrak" benzeri "Altın Portakal Bayrağı" verilecek. Projeyle gönüllü gıda işletmelerinin, son tüketiciye ulaşımına kadar gıdanın güvenilirliğini sağlama ve hizmet standardını yükseltmesine teşvik etmenin yanı sıra, gıda işletmeleri arasında kaliteli gıda üretimi, tüketimi ve satışı konusunda rekabet ortamının oluşturulması amaçlanıyor.

Yiyecek ve içecek hizmeti veren konaklama yerlerini, lokantaları, kafeleri, pastaneleri, fırınları, hızlı yemek yerlerini, alışveriş merkezlerinde bulunan gıda işletmelerini, bakkal, market ve büfeleri kapsayan proje kapsamında gerçekleştirilecek denetimlerde, belirlenen kriterleri karşılamadığı tespit edilen işletmelerin bayrakları geri alınacak.

Mezitli Kaymakamı ve Yenişehir Kaymakam Vekili Kamil Kıcıroğlu, Yenişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkerim Çiçek, Mezitli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek'in yönergeyi imzalamasıyla yürütülmeye başlanan projeye, iki ilçedeki gıda işletmeleri 29 Haziran'a kadar başvurabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52