Bizde GDO'yu sorgulayacak laboratuvar yok!

Avrupa'da NBŞ'lerin oranı yüzde 1 civarında ve menşei soruluyor. GDO'lu olup olmadığını da sorguluyorlar. Bizde sorgulayacak laboratuvar yok.

Bizde GDO'yu sorgulayacak laboratuvar yok!
PANKOBİRLİK Genel Müdürü Taner Taşpınar'dan GDO ile ilgili şok çıkış. Dunya gazetesinden Hüseyin Gökçe'ye konuşan Taşpınar, şunları ifade ediyor:
"NBŞ'de artırılan her kota pancardan alıp götürüyor. Bakanlar Kurulu'nun yetkisi arttırıldı, pancar aleyhine bir ortam oluşacak. Avrupa'da NBŞ'lerin oranı yüzde 1 civarında ve menşei soruluyor. GDO'lu olup olmadığını da sorguluyorlar. Bizde sorgulayacak laboratuvar yok. Bize gelecek mısırı sorgulayamayacaksın, yem olarak geleni rahatlıkla fabrikada görebilirsiniz. Pancar kotalı bir ürün olduğu için ektin mi işleteceğin şeker miktarını biliyorsun. Piyasada mısır örneğini vermek gerekirse, ne kadar NBŞ üretildiği net belli değil. Borsa'dan geçerse belli oluyor, ancak hepsi buradan geçmiyor.
Sakıncaları her platformda anlatıyoruz. Başbakan'ın şekerin fiyatının yüksekliğiyle ilgili söyledikleri belli. Bize göre Başbakan'a verilen bilgiler doğru değil. Türkiye şekeri pahalı yemiyor. Avrupa'da 2-3 Euro civarında, bizde 2 lirayı bile bulmuyor.
Cilalı baklavalar tüketiciyi aldatmasın
Bir pastaneye gidin cilalı görünen baklavalar vardır. Ne güzel görünüyor dersiniz ama kesinlikle maliyeti düşürmek için tatlandırıcı kullanıyorlar. Soya ile ilgili bir çalışma yapılıyor. Dünyada en fazla GDO soyada kullanılıyor. Sorgumla ilgili bir çalışmamız var. Sorgum dünyada etanol olarak kullanılan en önemli bitkilerden bir tanesi. Tüm tohum üretimini, tohumun işleme, kaplamasına kadar her şeyi biz yapıyoruz. Bu teknoloji Türkiye'de tek bizde var."
dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52