Elvan’a Turquality marka desteği

Elvan Gıda, Ekonomi Bakanlığı ve Ernst&Young Danışmanlık firmasının ön incelemesi sonucunda Turquality Marka Desteği kapsamına alındı.

Elvan’a Turquality marka desteği
Temeli 1952 yılında bir şekerci dükkânıyla atılan ve 130 ülkeye ihracat yapan Elvan Gıda, Ekonomi Bakanlığı ve Ernst&Young Danışmanlık firmasının ön incelemesi sonucunda Turquality Marka Desteği kapsamına alındı

Candy Industry dergisinin Dünyanın En İyi Şekerleme Firmaları’nı sıraladığı ‘Global 100’ listesine giren Elvan Gıda, Elvan Şirketler Grubu’nun lokomotifi durumunda. Yurtiçinde 5, yurtdışındaysa 3 fabrikasıyla faaliyetlerini sürdüren Elvan Grubu, yaklaşık 150 milyon dolarlık ihracat yapıyor ve 2 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Cirosunun yüzde 90’ını ihracattan sağlayan, şekerden gofrete 600 kalem ürün üreten Elvan, üniversitelerle ortak projeler de geliştiriyor. Elvan Şirketler Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Turquality Marka Desteği programına dâhil olmanın firmaları açısından önemli olduğunu, amaçlarının katma değeri yüksek ürünler elde etmek olduğunu söyledi.
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52