Bamyayı tanıtmak için festival düzenlediler

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Siğilli Köyü’nde “Siğilli Bamya Festivali” düzenlendi. Festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Bamyayı tanıtmak için festival düzenlediler
Edirne’nin Keşan ilçesinde bamya üretiminin yüksek olduğu ve genellikle Roman vatandaşların yaşadığı Siğilli Köyü’nde, köyde üretilen bamyanın tanıtılması amacıyla Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından festival düzenlendi.

Etkinliğe, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kamu kurum kuruluşlarının amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Festival öncesinde Bamya’dan yapılan yemekler ve bamya çeşitleri, festivale katılanlara tanıtıldı.

Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma ve Dayanışma Dernek Başkanı Celil Şakar, 170 hanelik köyün geçim kaynağının bamya olduğunu söyledi. Bamya işi bitince köylülerin zeytin toplamaya gittiğini anlatan Şakar, bundan sonra üreticilerin bamya ile ekmeklerini kazanacaklarını ifade etti.

Siğilli Bamyası’nın tescili için büyük emekler sağlayan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise, Siğilli Bamyası’nın patent çalışmalarının resmi gazetede yayımlandığını kaydetti.

Yaklaşık 1 yıl sonra Keşan Siğilli Bamyası’nın, ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettireceğini belirten Helvacıoğlu, bu durumda bamya üreticilerinin daha fazla gelir elde edeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, festivalin Bamya Ağası’nın seçimine geçildi. İki kişinin yarıştığı ağalık seçiminde 1 kilo bamya fiyatı 3 lirada ihaleye sunuldu. Yapılan ihale sonucunda köy halkından Mehmet Ali Ateş, 1 kilosu 7 liradan 300 kilo bamya satın alarak, Bamya Ağası oldu.
Festivalde, etkinliğin düzenlenmesine destek verenlere de plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52