Türkiye'ye örnek olacak bir eğitim

Türkiye'de gıda güvenliği bilincinin yerleşmesi açısından önemli bir etkinliğe imza atan Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün uygulamaları takdir topluyor.

Türkiye'ye örnek olacak bir eğitim

Haber / Abdullah Türkmen
Gıdavitrini - Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü güzel işlere imza atıyor. Geleceğin tüketicilerine doğru bilgilerin aktarılması adına il genelindeki okullarda "gıda güvenliği eğitimleri" veriliyor.

Giresun’da, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilk ve orta okullarda 4, 5, 6.ve 7. sınıfa giden öğrencilere  yönelik olarak “Güvenilir Gıda ve Kişisel Hijyen” konularında verilen eğitimler devam ediyor. 

Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde, bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları anlatılıyor. Öğrencilerin de aktif katılımının olduğu eğitimlerde gıda maddeleri satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, gıda maddeleri tüketimi, beslenme alışkanlıklarımızda dikkat etmemiz gereken hususlar, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri gibi konuların üzerinde duruluyor. 

Beslenmenin sağlığımız açısından önemi, beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiği, ‘fastfood’ türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden çocukların uzak durmaları, gazlı içeceklerden kaçınılması gerektiği anlatılıyor.

Eğitimlerde, "Alo 174 Gıda Hattı"nın ne işe yaradığı, nasıl kullanılması gerektiği ve gıda güvenliği için önemi konusunda bilgi veriliyor.
Faaliyetleri il genelinde takdirle karşılanan Giresun Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, eğitim çalışmalarına il genelindeki ilkokullarda ve ortaokullarda devam edileceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2018, 13:22

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52