Hamburgerin merkezine balık ekmek

Hamburger denilince ilk akla gelen ABD'de 'balık'lı sunum takdir topladı. Türk su ürünleri sektörü, Boston’da düzenlenen Seafood Expo North America (SENA) Fuarı’nda gövde gösterisi yaptı.

Hamburgerin merkezine balık ekmek

Türk su ürünleri sektörü, Boston’da düzenlenen Seafood Expo North America (SENA) Fuarı’nda gövde gösterisi yaptı. Ziyaretçilere bol miktarda balık ikram eden Türkiye, fuarın ilk gününden itibaren SENA’ya ulaşım için kullanılan tüm otobüsleri Türk su ürünleri sektörünü anlatan tanıtım filmleri ile donattı. Fuarda ayrıca ‘Türkiye Balıkçılık Tarihi’ ve Türk balıkları ile yapılan yemek tarifi kitapları büyük ilgi gördü.

ABD pazarında deniz levreği ve mavi yüzgeçli orkinosun büyük beğeni topladığını belirten stanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, fastfood beslenme alışkanlığı olan ABD halkının, daha sağlıklı beslenmeye yönlendirilmesi için Amerikan hükümeti tarafından sürekli projeler geliştirildiğine dikkat çekerek, balığın bu alanda ilk alternatif olduğunu söyledi. ABD’ye Türkiye’den en fazla deniz levreği ve mavi yüzgeçli orkinos ihraç edildiğini belirten Sagun, önümüzdeki yıllarda ürün çeşitliliği konusunda çalışacaklarını söyledi.

50 milyon dolar
Sagun, ABD’ye ihracın 9 yılda 5 milyon dolardan 36 milyon dolara yükseldiğini, 2018 yılında 50 milyon dolar ihracatı rahatlıkla aşacaklarını söyledi. Sagun, “İhracatımızda olduğu gibi fuardaki gücümüzü de her geçen yıl artırıyoruz. Öyle ki bu yıl Türkiye fuarda en büyük ikinci ülkesi olmayı başardı. Her yerde Türk ürünleri tanıtıldı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 18:11

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52