Erdoğan'dan flaş şeker açıklaması

Son günlerin en tartışmalı konusu olan şeker fabrikalarının satışıyla ilgili ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar. İşte haberin detayları...

Erdoğan'dan flaş şeker açıklaması


Gıdavitrini - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda ilk kez konuştu. Erdoğan, şeker fabrikalarının “işçi çıkarmama tahahhüdü” ile özelleştirileceğini söyledi. Erdoğan, vatandaşın cebini rahatlatacak kararlar alacaklarını da açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün yapılan MKYK toplantısında, değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, hükümet olarak bir yandan vatandaşın güvenliğini sağlamak için mücadele ederken, diğer yandan ekonomik ortamı iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, “Vatandaşın ekonomik durumu önceliğimiz. Vatandaşın cebini rahatlatacak adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz” dedi.

İŞÇİ ÇIKARILMAYACAK

Cumhurbaşkanı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, “Bu işleri yapacağız. Devletin sırtında yük ve zarar ediyor. Özelleştirme zararı önleyecek şekilde yapılacak. 2002’den beri gündemimizde. Doğru olan bu. Burada çalışanların işten çıkarılması söz konusu olmayacak. İşçilerin çalışmaya devam etmesi teminatı ve taahhütname alınacak. Pancar üreticisi mağdur edilmeyecek, çünkü fabrikalar kapanmayacak” dedi.

MUHALEFETE ALGI SUÇLAMASI

Başbakan Yıldırım da şeker fabrikalarının kapatılacağı iddiasının, muhalefetin algı operasyonu olduğunu öne sürdü. Yıldırım, “Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Fabrikalar kapanmayacak. Özelleştirilirken, bazı şartlar konulacak. Kimse işsiz kalmayacak. Bu şartları yerine getirmezlerse satmayız. Alırlarsa bu şartlarda alacaklar”dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2018, 16:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52