Tüketici kirli hesaplara alet edilemez

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve İstanbul Fırıncılar Odası’ndan, CHP’nin böcekli buğday çıkışına sert tepkiler var.

Tüketici kirli hesaplara alet edilemez
Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydının nisan ayında ithal edilen böcekli buğdayların tüketicilerin sofrasına geldiği ve Ramazan ayında da aynı ürünlerin tüketicilere sunulabileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Balcı, "Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herkesin bu şekilde gelişi güzel açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Vatandaşlarımızın da bu tür açıklamalara itibar etmemelerini istiyoruz" dedi.

İYİNİYETLİ BİR AÇIKLAMA DEĞİL!

Bunun talihsiz bir açıklama olduğunu ifade eden Balcı, Yurt içine sokulan bütün buğdaylar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca titizlikle kontrol edilmektedir. Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda açıklama yapan kişiler bu sorumlulukta ve bilinçte açıklama yapmalıdır. Böylesine önemli bir konuda halkımızı tedirgin etmeye, kafalarını karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. İyi niyetli bir açıklama olduğunu söyleyemeyiz" diye konuştu.

KİRLİ REKABETE ALET OLUYOR

Öte yandan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de, CHP’nin iddialarına tepki gösterdi. İddiaların Ramazan öncesinde CHP tarafından gündeme getirilmesinin dikkat çekici olduğunu kaydeden Fahri Özer, açıklamayı yapan CHP milletvekili Gökhan Günaydın'ın rakip firmalar tarafından kullanıldığını öne sürdü. Her türlü buğdayın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayından geçilerek yurda girdiğini belirten Fırıncılar Odası Başkanı Özer, "Bu konuda bu güne kadar en ufak bir sıkıntı doğmadı. Ancak, son dönemde bu açıklamaların firmalar arası bir kıskançlık ve rekabetten kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Bu buğdaylardan un yaptığı ifade edilen Eriş Gıda, piyasada en iyi düzenlemeyi yapan firmadır. Eriş Gıda olmasaydı bizim kanaatimiz şu an 39-49 lira olan torba un fiyatları, 55 lira civarında seyredecekti. Piyasada fiyatları dengede tutan Eriş Gıda'dır. Bu iddialar, firmanın rakipleri tarafından kullanılan bir haberdir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52