Kalite Sistem’in akreditasyon başarısı

Kalite Sistem Laboratuvarları, otellerde Lejyonella denetimi konusunda ülkemizdeki ilk akredite denetim kuruluşu oldu.

Kalite Sistem’in akreditasyon başarısı
Kalite Sistem Grubu, Lejyonella denetimleri konusunda ülkemizin ilk akredite denetim kuruluşu olarak Temmuz ayı itibarıyla uluslararası kabul görmüş standartlara göre otel ve benzeri tesislerde denetim yetkisini aldı.

Kalite Sistem Grubu kuruluşu olan Kalite Sistem Denetim otel ve turistik tesislerin Legionella kontrolünde ve havuz muayenesinde TS EN ISO/IEC 17020:2005 standardına göre Türkak tarafından akredite edilmiş Türkiye’de ilk kurum olarak, alanında uzman ve deneyimli gıda mühendisleri/veteriner hekimlerden oluşan denetim ekibi ile turistik işletmelerde Legionella risk değerlendirmesi yaparak, sorunun ortaya çıkmaması için gerekli önlemleri belirliyor. Risk değerlendirme denetiminde AB’nin EWGLI (European Working Group for Legionella Infections) ile TC Sağlık Bakanlığı ve WHO kriterleri baz alınıyor.

Bir akciğer enfeksiyonu olan Lejyoner Hastalığı, günümüzde özellikle turizm sektöründe ciddi sorunlara yol açan bir hastalık. Hastalığa neden olan bakteri büyük oteller ya da buna benzer kuruluşların su ve havalandırma sistemlerine doğal kaynaklardan bulaşabiliyor ve bu sistemler içerisinde bakım ve dezenfeksiyon koşullarına uyulmadığı takdirde üreyebiliyor. Hastalık riski bazı önlemler alındığı takdirde kontrol altına alınabiliyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52