Leziz görüntüsüne aldanmayın!

Dünya Obezite Federasyonu, yiyecek paketlerinin üzerine aynı sigara paketlerinde olduğu gibi uyarılar koyulmasını istiyor.

Leziz görüntüsüne aldanmayın!
Tüm dünyada hızla artan obezite oranları uzmanları harekete geçirdi. Dünya Obezite Federasyonu'ndan açıklama yapan yetkililer, yemek endüstrisinin de tütün kullanımı gibi düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Yiyecek paketlerinin üzerine aynı sigara paketlerinde olduğu gibi uyarılar koyulmasını öngören düzenlemede, ayrıca yiyeceklerde tuzun azaltılması, doymamış yağ kullanılması ve şeker seviyeleri hakkında da halkın eğitim görmesi yer alıyor. Sağlıksız beslenmenin önlenebilir hastalıklar listesinde olduğunu ve tütün kullanımından sonra ikinci sırada hastalık nedeni olduğu belirtildi.

Obezite ve şişmanlık 2005 yılında 2,6 milyon insanın ölümüne neden olurken, bu sayı 2014 yılında 3,4 milyona çıktı. Dünya Obezite Federasyonu Yöneticisi Dr. Tim Lobstein, "Beden Kitle Endeksi 30'dan yüksek olan insanlar dünya genelinde obez olarak tanımlanıyor ve bu tanıma uyan insan sayısı 1980'den 2008'e kadar ikiye katlandı. Erkeklerin yüzde 10'u obez kategorisine girerken, kadınların da yüzde 14'ü bu kategoride. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 14:44

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52