banner50

banner52

21 Kasım 2019 Perşembe

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Sıcakta 'karlamaç'la serinliyorlar

Sıcaklıkların artmasıyla Şanlıurfa'nın yerel dondurmalarından karlamaç ilgi görmeye başladı.

banner46
20 Mayıs 2014 Salı 11:50
Sıcakta 'karlamaç'la serinliyorlar
Şanlıurfa'da artan sıcaklara karşın, yerel halk karlamaçla serinlemeye çalışıyor. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte karlamaç bakkallarda satışa sunulmaya başladı.

Vişne, şeftali, narlı içeceklerin karla karıştırılarak sunumu olarak ifade edilen karlamaç, özellikle çocuklar tarafından ilgi görüyor. Yaz mevsiminde sıcaklıkların 50 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da karlamaç ve diğer dondurmalara vatandaşlar rağbet gösteriyor.

Topçu Meydanı üzerindeki bakkal işletmecisi Ahmet Dikeç, "Yaklaşık bir hafta öncesinde karlamacı tezgâhımıza dahil ettik. Buzlu olması dolayısıyla insanlar bardakta tüketilen bu dondurmaya önceki yazlar olduğu gibi bu yaz da ilgi gösterdi. Ekim ayına kadar bu satışımız devam edecek." diyerek, Şanlıurfa'da birçok yaştan insan karlamaca ilgi gösteriyor." şeklinde konuştu. 

banner21

Anahtar Kelimeler: KarlamaçPekmezDondurma

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20