Bakan'dan GDO çıkışı!

Amerika Birleşik Devletleri’yle Türkiye arasındaki tarım görüşmelerine ‘GDO cezaları’ damgasını vurdu.

Bakan'dan GDO çıkışı!
İki ülke “Ekonomik Ortaklık Komisyonu” görüşmeleri çerçevesinde de bir süredir tarımla ilgili müzakerelerde bulunuyor. Edinilen bilgiye göre görüşmelerde Türkiye incir, nar gibi meyvelerin ABD piyasasına taze olarak girebilmesi için, gümrüklerde gereken düzenlemenin yapılması talebini dile getirdi. Buna karşın ABD, Türkiye’den genetiği değiştirilmiş ürünlerde yasaya aykırı davrananlara getirilen cezaların yenilenmesini istedi. ABD’den Türkiye’ye “Taze meyve sokmak istiyorsanız genetiği değiştirilmiş ürünlerle ilgili yasanızdaki cezalar çok ağır ve cesaret kırıcı. Bununla ilgili bir düzenlemeyi gündeminize almalısınız” önerisi geldi. KİMSE BİZDEN KANUNU DEĞİŞTİRMEMİZİ İSTEYEMEZ

Radikal’in haberinin ardından bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bakanlık olarak bizim bir toplantı ve müzakere yapmamız söz konusu değildir. Biz GDO’lu ürünler ile ilgili kanun çıkarttık, kimse bizden bu kanunu değiştirmemizi isteyemez. Böyle bir olay söz konusu değildir" dedi.

Bayram ziyaretleri için Diyarbakır’ın Hani ilçesi ve köylerinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, GDO’lu ürünler ile ilgili kanun çıkarttıklarını ve bu kanunun değiştirilmesini hiç kimsenin kendilerinden isteyemeyeceğini de belirterek, "Kimse bizden kanunu değiştirin diyemez. Böyle bir toplantının kimler arasında yapıldığını bilemem. Ama konu ile ilgili olan Bakanlığımız, böyle bir toplantının içinde yer almamıştır. Belki işadamları aralarında yaptığı konuşmalarda konu gündeme gelmiş olabilir. Ama, şunu net söylüyorum GDO’lu ürünler ile ilgili var olan kanunu değiştirmemizi kimse beklemesin" diye konuştu.

Hacer Boyacıoğlu – Radikal



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52