İftar sofralarında imece lezzeti var

Türk mutfak kültürünün en önemli figürlerinden olan imece usulü gıda üretimi, Kars ilimizde yaşatılıyor. İmece usulü hazırlanan yemekler iftar sofralarını süslüyor.

İftar sofralarında imece lezzeti var


Gıdavitrini - Kars'ta yüzyıllardır sürdürülen imece usulü tandırda yemek hazırlama geleneği Altınbulak köyünde yaşayan kadınlar sayesinde yaşatılıyor.

Kadınların, Ramazan boyunca katmer, kete, sarma, börek, pişi, gagala ve tandır ekmeğini öğle saatlerinde yakılan tandırlarda iftar ve sahur sofraları için imece usulü hazırlıyor.

Kars mutfak kültürünün birbirinden lezzetli yiyeceklerini hazırlayan yöre insanları, hem sosyal dayanışma örneği sergiliyor, hem de asırlardır süregelen bu güzel geleneği yaşatıyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 22:56

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52