Gıda sektörüne Katar fırsatı

Katar, kendisine karşı cephe alan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn'den ithal edilen tüm ürünlerin raflardan kaldırılmasını istedi.

Gıda sektörüne Katar fırsatı


Gıdavitrini - Türk gıda sektörüne Katar fırsatı doğdu. Katar, kendilerini boykot eden 4 ülkenin ürünlerinin raflardan kaldırması için çağrıda bulundu. Raflardan indirilen bu ürünlrin yerini ise Türk gıda markaları dolduracak.
Katar Emirliği, Amerika'nın emirleri doğrultusunda kendisine karşı cephe alan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn'den  ithal edilen tüm ürünleri raflardan kaldırmasını istedi.

SATIŞ ÇALIŞANLARINA ÇAĞRIDA BULUNULDU
El-Arab gazetesinin haberine göre, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ülkedeki tüm satış noktalarındaki çalışanlara, bugünden itibaren Katar'a abluka uygulayan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn'den ithal edilen tüm ürünleri raflardan kaldırmaları çağrısında bulundu.

Bakanlığın Tüketici İşlerine bağlı İdari Birimler müfettişlerinden de ürünlerin raflardan kaldırılmasıyla ilgili süreci yakından takip etmeleri istendi.

TÜRK ÜRÜNLERİ RAFLARDA
Geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'ın başını çektiği bazı Arap ülkelerinin uyguladığı siyasi ve ekonomik ambargonun ardından Katar, alternatif olarak Türkiye'den gıda ürünü almaya başlamıştı.

Katar'daki birçok market paylaşımlarda bulunarak Türk ürünlerini raflarına dizdiğini göstermiş, Katarlıların ürünlerin bulunduğu rafların önünde yoğunluk oluşturduğunu söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2018, 23:45

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52