Hamile kalmak için balık tüketin

Bilim dünyasından çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynlere müjdeli haber. Deniz ürünlerinden zengin beslenen çiftler daha çabuk çocuk sahibi oluyor.

Hamile kalmak için balık tüketin


Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, deniz ürünlerinden zengin beslenen çiftler daha çabuk çocuk sahibi oluyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, üniversitede yapılan araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi:

Gebelik şansı yüzde 92
Çalışma için Michigan ve Teksas'tan 500 çift bir yıl boyunca izlemeye alındı. Deniz ürünü tüketimi ve gebe kalma süresi arasındaki ilişkiyi saptamak için katılımcılar günlük olarak besin tüketimlerini ve cinsel aktivitelerini kaydettiler. Sonuçlar göstermiştir ki, haftada iki kereden fazla deniz ürünü tüketen çiftlerin gebeliğe ulaşması yüzde 92 iken daha az deniz ürünü tüketen çiftlerde bu oran yüzde 79'da kaldı. Ayrıca deniz ürünleri tüketen çiftlerin cinsel birliktelik oranı, diğer çiftlere göre yüzde 22 daha fazlaydı. Çiftler aynı gün deniz ürünü tükettiğinde diğer çiftlerden yüzde 39 daha sık cinsel birliktelik yaşadılar.

Bir yıl içinde hamile kalamayanlar
Daha önce yapılan pek çok çalışmada, omega 3'ten zengin balıkları tüketmenin (somon ve tuna) progesteron seviyesini artırdığını, gebe kalma süresini kısalttığını ve daha kaliteli sperm oluşumunu kolaylaştırdığını göstermiştir. Bu tür çalışmalar, bir yıl içinde doğal yollarla gebe kalamayan çiftlerin, medikal yardıma ihtiyaç duymadan gebelik şansını artırmaya yardımcı olabilirler.

Erkeklere balık tavsiyesi
Çalışmanın ilginç sonuçlarından birisi, kadınlar kadar erkeklerin de deniz ürünü tüketmesinin çok önemli olduğudur. Gebelik oluşumunda kadın faktörü kadar erkek faktörü de önemlidir. Özellikle balıklardaki omega 3 asidi, midyedeki çinko sperm sayısını ve hareketini düzeltir.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 19:39

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52