Elazığ yemekleri dünyaya tanıtıldı

Elazığ'ın kadim mutfağı dünya vitrinine çıkıyor. Bu kapsamda "Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı" düzenlendi.

Elazığ yemekleri dünyaya tanıtıldı

Gıdavitrini - Elazığ Belediyesi ile Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen "Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı" hayata geçirildi.
Türkiye'nin en zengin mutfaklarından olan Elazığ mutfağı, önemli bir organizasyonla dünyaya tanıtılıyor.
Sivil toplum ve ekiplerinin destekleriyle Elazığ gastronomisinin yolunun açıldığını belirten Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, “Hizmeti erdem gören bir avuç Elazığ aşığıyla giderek büyüdük. Sofranın ve yemeğin giderek hızlandığı ayaküstü bir koşuşturmaya feda edildiği günümüzde yemekleri pişirenlerin sayısı giderek azalıyor. Bu durum sadece lezzet kaybı değil aynı zamanda kültür kaybını da beraberinde getiriyor. Unutulan her tarifi sofralarımızın fakirleşmesine eş değerdir" dedi.

Bu nedenle yıllardır Elazığ yemeklerini kayıt altına aldıklarını ifade eden Seyran, "Bin 300 mutfak çeşidimizle Türkiye’de ilk sırada olduğumuz bakımından da iddialıyız. İlk hedefimiz Cumhuriyetin 100. yılında 100 yemek reçetemizin patentini almaktır. Bu konuda proje ortağımız olan heyecanını hiçbir an yitirmeden çalışan başarılı Elazığ Belediye Başkanım Şahin Şerifoğulları’na yine ortak projemizde Elazığ gastronomisinin ışık yolunun aydınlatacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

4 bin yıllık tarihi medeniyete ev sahipliği yapan Elazığ’ın gastronomi alanında ülke çapında başarıyla adından söz ettirmeye devam ettiğini vurgulayan Seyran, "Elazığ gastronomi ve kültür derneği olarak bizler de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52