TÜSİAD üyeleri Türkiye'yi bilmiyor!

Süzer Grup Onursal Başkanı Mustafa Süzer, TÜSİAD üyelerinin yüzde 70-80'nin Boğaz ile Taksim arası dışındaki Türkiye'yi çok iyi bildiğini sanmıyorum' dedi.

TÜSİAD üyeleri Türkiye'yi bilmiyor!
Süzer Grup Onursal Başkanı Mustafa Süzer, ''Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyelerinin yüzde 70-80'nin Boğaz ile Taksim arası dışındaki Türkiye'yi çok iyi bildiğini sanmıyorum. Halkımızı tanımıyorlar, vefalı değiller'' dedi.

Süzer, TRT Haber'de yayınlanan ''Ekonomi Kulubü'' programına katıldı. Programda soruları yanıtlayan Süzer, tasfiye edilen Kent Bank için kimseye kırgın olmadığını söyledi.

''Biz Türkiye'de düşmeye kalkmaya alıştık'' diyen Süzer, banka konusunda BDDK yetkilileri ile görüşme halinde olduklarını belirterek, ''Türkiye'de yeni bir banka için 2000 ile 2010 arasındaki o altın çağı kapattık, bundan sonrası için yeni kuracağımız bankanın 6-7 sene içerisinde para kazanmaması, zarar etmesi mukadder, onu alacaksınız, tekrar büyüteceksiniz biz bunu daha uygun bir ortamda yapacağız'' açıklamasında bulundu.

Avrupa'nın içinde bulunduğu kriz ve onun Türkiye'ye etkisine ilişkin olarak ise Süzer, şunları söyledi:

''Bir kriz var ama abartıldığı kadar değil. Ben onu, hükümetin biraz haklı olarak kişileri tasarrufa yönlendirmek için yaptığı hafif korkutma hareketi olarak düşünüyorum.

Türkiye'de tasarruf oranı yüzde 17'lere kadar düştü şu ara bunun yüzde 25'in altında olmaması lazım. Amerika'nın veya Avrupa'nın desteklediği, buradan bize yönelecek krizin çok büyük kötü sonuçlar vereceğini düşünmüyorum.''

TUSKON ile birlikte Tanzanya ve Kenya'ya gittiğini belirten Süzer, TUSKON'un her üyesi ile tek tek ilgilendiğini, insanları bir araya getirdiğini anlattı.

Süzer, ''Alıcılar, satıcılar, yatırımcılar, öyle bir güzel organizasyon ki inanamazsınız, muazzam bir heyecan var. Ama TÜSİAD'da insanları kalkındırmak için daha böyle bir şey yok, halka açılan, daha fazla Anadolu sermayesine yönelik bir hareket de görülmüyor'' dedi.

TÜSİAD üyelerinin hepsine karşı saygısı olduğunu ifade eden Süzer, TÜSİAD üyelerinin Türkiye'ye faydalı olan, istihdam yaratan büyük kuruluşlar olduğunu,  yurt dışındaki büyük şirketlerle de Türkiye'nin yüzünü ağartacak şekilde mücadele ettiklerini anlatarak ''Ama içerideki tutumlarını çok beğenmiyorum'' ifadesini kullandı.

TÜSİAD üyelerinin bir çoğunun Türkiye'yi iyi tanımadığını öne süren Süzer, ''TÜSİAD'ın benim gözümde birkaç tane eksisi var, Türkiye gerçeklerinden uzaktalar, ben TÜSİAD üyelerinin yüzde 70-80'nin Boğaz ile Taksim arası dışındaki Türkiye'yi çok iyi bildiğini sanmıyorum. Halkımızı tanımıyorlar, vefalı değiller'' diye konuştu.

TUSKON ve MÜSİAD'ın zora düşen üyelerini iş hayatına geri döndürmek için yardımcı olduğunu belirten Süzer, ''TÜSİAD zora düşen üyesini ihraç ediyor. Vefasız hiçbir kurum, hiçbir parti başarılı olamaz. TÜSİAD'da 3-4 tane ailenin veya grubun çok ağırlığı var, onların hepsinin dediği oluyor diğerleri biraz piyon oluyor. Ben piyon olmayı hiçbir zaman kabul etmedim, etmem de...'' dedi.

Mustafa Süzer, kurdaki artış ve ihracatçılara ilişkin olarak ise, ihracatçının kur artışına doymayacağını dile getirerek, ''Bana göre de yeterli değil, devalüasyon etkisi vermeden yavaş yavaş artması lazım'' değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52