Türkiye'den giden balı geri çevirdiler

İsveç'te, Türkiye'den ithal edilen 19 ton bala, içeriğinde şeker ve bal aromasına rastlandığı gerekçesiyle gümrükte el konulduğu bildirildi.

Türkiye'den giden balı geri çevirdiler
İsveç Yiyecek Maddelerini Denetleme Kurumunun (Livsmedelsverket) internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'den getirildiği bildirilen ballarda yapılan inceleme sonucunda "sadece şeker ve bal aromasına rastlanıldığı" belirtildi.

Stockholm Södertaelja'daki bir firma tarafından Türkiye'den ithal edilen 19 ton balın, geri çekilmesi için İsveç kurumu tarafından ithalatçı firmaya talimat verildiği ifade edildi.

Ayrıca İsveç kurumu, aynı marka altındaki balların Finlandiya ve Litvanya'ya satıldığının tespit edilmesi üzerine bu ülkenin kurumlarının durumdan haberdar edildiği açıklandı.

İsveç Yiyecek Maddelerini Denetleme Kurumu Müfettişi Louise Nyholm tarafından yapılan basın açıklamasında ise "şekerden ve bal aromasından oluşan bir maddenin bal olarak satılamayacağını" söyledi.

Nyholm, balın üretim yeri ve İsveç'e geliş yeri olarak gösterilen Türkiye'deki adresle de kontağa geçildiğini sözlerine ekledi.
milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52