Alkol düzenlemesi manipüle ediliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, trafikte alkol ve sigara kullanımına yaptırım öngören yasa metninin manipüle edildiğini vurguladı.

Alkol düzenlemesi manipüle ediliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, alkoliçkilere reklam ve gece satış yasağı getiren, trafikte alkol ve sigara kullanımına yaptırım öngören yasa metninin manipüle edildiğini vurguladı. Yazıcı, "Türkiye'de alkol yasaklanmıyor. Böyle bir şey yok. Ancak kimi gruplar kamu düzenini bozmak için bu tür şeyleri bahane ediyor." dedi.

Yazıcı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve heyetini kabul etti. Kabulde gazetecilerin eylemler ve alkol yasası ile ilgili sorularını cevaplayan Yazıcı, "Maalesef eylemin bahanelerinden biri de alkollü içkiler ile ilgili yasa metni. Esasında bununla Türkiye'de alkol yasaklanmıyor. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Ancak kimi gruplar kamu düzenini bozmak için bu tür şeyleri bahane ediyor." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un tarihi dokusu ve çevre yapısını koruduğunu dile getirdi. Erdoğan'ın çevre katili olarak tanımlanmasını Türkiye'nin bir ayıbı olarak yorumladı. Bakan Yazıcı, "Başbakanımız daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, çöp içinde olan, susuzluk sorunları ile karşı karşıya olan İstanbul'u çevre dokusuna uygun bir şekilde Kültür Başkenti haline getirdi. Şimdi insanların Başbakanı tam terzi tezlerle suçlamasını ben Türkiye'nin ayıbı olarak görüyorum." diye konuştu.

Kamu düzenini Bozan, yakıp yıkarak hak sınırını aşan eylemcilere polisin müdahale etmesi gerektiğini anlatan Hayati Yazıcı, "Orantısız güçten bahsediyorlar. Kamu düzenini tehdit eden eylemcileri önleyecek bir güç kullanmak zorunda polis. Halkın oradaki esnafın kamunun güvenliğini sağlamak zorunda." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kimi markalara boykot uygulanması çağrısını da değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı, "Milletimiz ferasat sahibidir. Ülke menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacaktır. Ülkesine zarar verecek bir tutum sergilemeyecektir." dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise sanayicilerin şehir merkezinden uzakta olmaları nedeniyle doğrudan Gezi Parkı olaylarından etkilenmediğini anlattı. Özdebir, sanayicilerin ürünlerini satan insanların şehir merkezinde olduğu için onların etkilendiğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52