Karpuz diyarından reçel kararı

Sultanhisar'a bağlı Atça Beldesinde karpuz üreticisi ürününü daha iyi değerlendirebilmek için reçel yapımına karar verdi.

Karpuz diyarından reçel kararı
Türkiye'de en fazla karpuz üretilen Sultanhisar'a bağlı Atça Beldesinde karpuz üreticisi ürününü daha iyi değerlendirebilmek için reçel yapımına karar verdi.

Geçtiğimiz yıl bir ihracatçının "Avrupa'da Karpuz Reçeli talebi var. Mahsulünüzün bin ton kadarını reçel yaparak Avrupa'da pazar oluşturalım" sözü üzerine Atçalı üretici kolları sıvayarak reçel yapımı için çalışma başlattı.

Markalaşmış karpuzu ile Türkiye'de ilk tercih edilen karpuzun Atça'da üretildiğini ve yıllık 20 bin tonun üzerindeki üretimi ile Türkiye'nin kaliteli karpuz ambarı olduklarını ifade eden Atça Toptancı Hal Müdürü Okan Çevik, "Yörede yetiştirdiğimiz karpuzumuz İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, İç Anadolu Bölgesi ve daha birçok ilden alıcı bulmaktadır. Ayrıca ihracata yönelik yetiştirdiğimiz karpuzumuz Avrupa, ön Asya ve Ortadoğu'da iyi alıcı bulmaktadır. En iyi çilek ve en iyi karpuz Atça'da yetişmektedir. 25 Mayıs'ta çıkan ilk ürünümüz bir liradan alıcı bulurken bugün 45-55 kuruştan satılıyor. İleriki günlerde fiyat 40 kuruşlara kadar gerileyebilir. Ürünümüzün daha fazla değer kazanabilmesi için yeni çareler aramaktayız. Geçtiğimiz yıl bir ihracatçımızın önerisi ile Avrupa pazarına karpuzumuzu sokabilmek için karpuz reçeli yapmaya karar verdik. Bin ton karpuzumuzdan reçel yaparak ihracatçımız aracılığıyla Avrupa'ya Karpuz Reçeli satmak istiyoruz. Türkiye'de bir ilk olacak olan bu proje ile karpuzumuz daha fazla katma değer sağlayacak. Hem karpuzumuz daha iyi para edecek hem de oluşacak yeni sektörle istihdam sağlanacak" dedi.
haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52