Aydın'da su böreği can aldı!

Aydın'da su böreği yiyen 30 kişi zehirlendi, 1 kişi hastanede hayatını kaybetti. Bakanlığın tepkisi merak ediliyor!

Aydın'da su böreği can aldı!
GIDAVİTRİNİ - Aydın'daki bir pastaneden su böreği yiyen 30 kişi zehirlendi, 1 kişi hastanede hayatını kaybetti. Pastaneden aldıkları su böreğini yedikten sonra, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle 30 kişi, Aydın'da hastanelere başvurdu.

45 yaşındaki Nebahat Erdem, Aydın Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenenler arasında 15 aylık bir bebek de var.

Geçmişte benzer bir çok olaya "sağduyu" ile yaklaşma çağrısı yapan ve başta GDO'lu ürünler olmak üzere bu tür haberleri yapan ve yayanları "mesleki temelsizlik" ve "şöhret" peşinde koşmakla suçlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'in tavrı merak ediliyor.

KONTROL MEKANİZMASI SAĞLIKLI İŞLETİLMELİ
Bu arada, zehirlenme olayını Gıdavitrini'ne değerlendiren Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, Türkiye'de kontrol ve denetim mekanizmasının sağlıksız işlediğine işaret ederek, gıda mühendislerinin bu konuda daha aktif rol almasının sağlanması gerektiğini söyledi.
Kontrol ve denetim mekanizmasının nasıl işlediğine bakılarak bu olayları minimize edecek sonuçlara ulaşılacağını anlatan Boyu, şunları söyledi:
"Burada kullanılan hammeddeden üretim koşullarına kadar olan süreç hem iç denetim hem de dış denetim şeklinde kontrol altına alınmalıdır. Geçmiş dönemde uygulanan ancak daha sonra kaldırılan "sorumlu müdür" müsessesesinin tekrar tesis edilmesi gerekiyor. Binlerce işsiz gıda mühendisi varken bu olayların kontrolsüzlük neticesinde meydana gelmesi tüm toplumu üzmektedir. İşletmelerimiz ancak ceza yedikten sonra uyanıyorlar. Ancak bu da bazı şeyleri kaybetme anlamında yeterli olmuyor."

Gıda üretim sürecinde katkı maddelerinin ne kadar kullanıldığının belli olmadığını dile getiren Boyu, tüketici sağlığı için kullanılan katkı maddelerinin dökümünün yüpılmasını ve bunun bir standarta bağlanmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52