Organik reçele anne eli değdi

Organik ürünlere olan rağbeti fırsata çeviren ev hanımları, sadece mevsiminde yetişen meyveleri toplayıp reçel yaparak ekonomiye kazandırıyor.

Organik reçele anne eli değdi
Organik ürünler pazarı her geçen gün büyüyor. Bu kapsamda özellikle ev kadınları için de yeni fırsatlar çıkmış durumda. Reçel de bunlardan biri. Girişimci kadınlar sadece mevsiminde yetişen meyveleri toplayıp reçel yapıyor. Bu isimlerden biri olan Aydınlı girişimci Belgin İlker kısa sürede adını duyurmayı başarmış. İlker, "Annem mevsiminde topladığı meyve ve sebzelerden reçeller yapardı. Hiç unutamadığım lezzetler bu iş için ilham kaynağı oldu ve bir reçel atölyesi kurdum" diyor. Belgin İlker, Aydın'ın merkezinde bulunan 200 metrekarelik atölyesinde ayda 10 bin kavanoz reçel üretebiliyor. Üretilen reçeller Kadın Eli Ev Reçelleri markasıyla piyasaya sunuluyor. Şirket satışlarını bayiler aracılığıyla yapıyor. İnternet üzerinden de satış yapılıyor. Kadın Eli Ev Reçelleri için Türkiye genelinde bayilik veriliyor.

KAMPUSTA 100 BULUŞ
Selçuk Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Konya Teknopark'ta son 1 yıl içinde 100 Ar-Ge projesi geliştirildi. 10 bin 500 metrekarelik alana sahip Konya Teknopark, aynı zamanda Türkiye'nin fiziki mekân ve firma sayısı bakımından en büyük 3. teknoparkı konumunda bulunuyor. Ayrıca kurum, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen Sanayi Tezleri Destekleme Programı'na (SAN -TEZ) en çok proje üreten üniversite olma özelliğine de sahip.
sabah.com.tr

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 14:27

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52