Kongrede tarihi adım atıldı

Trakya Hayvancılık Kongresi Edirne'de yapıldı. Kongre sonrasında Türkiye'de bir ilk olan Canlı Hayvan Borsası’nın açılışı yapıldı.

Kongrede tarihi adım atıldı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde düzenlenen Trakya Hayvancılık Kongresi Edirne'de yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, üreticilerle işbirliğini arttırarak devam edeceklerini söyledi.
Arzu, ''Siz Türkiye'yi tarımda dünyada 11. likten 7. liğe getirdiniz ve Avrupa da 1. liğe getirdiniz. Bu başarı sizin başarınızdır. Türkiye'de aynı topraklar üzerinde 23 milyar dolar üretim yaparken tarımda gayri safi milli hasılada son 10 yıl içerisinde siz bunu 63 milyar dolara getirdiniz bu sizin başarınızdır.'' dedi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da tarım ve hayvancılığın eskiden karın doyurmak için yapıldığını belirterek günümüzde bu işten para kazanıldığını anlattı.
Hisarcıklıoğlu, ''Dünyada en çok fiyatı artan 10 emtiadan 3 tanesi hayvancılıkla ilgili. Onun için burada müthiş bir potansiyelimiz var, müthiş bir imkanımız var. Para kazanmak istiyorsak önümüzdeki dönemde nasıl toptancı tüccar ol sanayici ol falan derler tam tersi önümüzdeki dönem tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar çok para kazanacak.'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Türkiye'de bir ilk olan Canlı Hayvan Borsasının açılışı yapıldı.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52