Kış yiyeceği telaşı başladı

Yaz dönemi sona ererken, Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi Kilisli vatandaşlar da kışlık yiyecek hazırlıklarını hızlandırdılar.

Kış yiyeceği telaşı başladı
Kilis’te vatandaşlar, domates salçalarını evlerinde yapmayı tercih ederken, tepsilere konulan domates salçaları ise, evlerin damında ilginç görüntüler oluşturuyor.

Kilisli hanımlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli domatesin çıkmasıyla birlikte salça yapma geleneğini sürdürüyor. Ağustos ve Eylül aylarında bahçelerden toplanan domates, odun ateşinde kaynatılıyor ve tep- silere dökülerek güneşte kurutuluyor.

Kilisli hanımlar, hazır satılan domates kentte rağbet gösterilmediğini ifade ederek, “Kentte domates salçası yapmak yüzyıllardır bir gelenek haline gelmiştir. Dışarıda satılan salçaların hangi koşullarda yapılmış, hijyenik mi, değil mi bilmiyoruz. Kendi salçamızı kendimiz üretmeyi tercih ediyoruz. Bu ay sonu biber salçası yapılmasına başlanması bekliyoruz” şeklinde konuştular. Bu arada, bazı vatandaşları ise, kendi evinin ihtiyaç fazlası olan domates salçalarını satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 09:35

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52