Ecür, tadına bakanları şaşırtıyor

Elazığ'ın Ağın ilçesinde susuz tarlalarda yetişen ve küçük kavunu andıran ecür, her bir meyvesindeki farklı aromasıyla tadına bakanları şaşırtıyor.

Ecür, tadına bakanları şaşırtıyor
Elazığ’ın Ağın İlçesinde yetiştirdiği ecürleriyle tanınan Mehmet Öztürk, atalarından, dedelerinden gelen ecür yetiştiriciliğinin babasından kendisine geçtiğini ve bu işi aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Ecürü tadanların bir daha bu lezzetten vazgeçemediklerini, ilçe dışından da sipariş aldığını belirten Öztürk, "İlk zamanlar bunun tadını pek kimse bilmezdi ama tadanlar zamanla alıştı. Bu ecürü bir defa yiyenler ikinci sefere muhakkak istiyor. Bugün buradan İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir'e kargoyla ecür gönderiyorum. Bu ecürün kilosu 1 lira, 10 kilo ecür aldığında 20 lira kargo parası veriyor, illa ki bu tadı alsın diye. Kabızlığa ve mideye iyi geldiği için tercih eden kişiler de var" dedi.

19 Mayıs'tan itibaren 5'er dönümlük tarlalara 10 gün arayla ektiğini belirten Öztürk, böylece ağustosta başlayan ecür hasadının eylül sonuna kadar sürdüğünü açıkladı. Bol sulu olan ecürün, ekşi, tatlı ve mayhoş olabildiğini, her birinde farklı bir tat bulunduğunu ifade eden üretici, "Tarladan 20 tane ecür koparıp 20'sini de kesip tadına baksan hiçbirinin tadı birbirini tutmaz. Her birinin tadı farklı farklıdır. Kiminde muz, avokado, kivi, limon benzeri tadlar vardır" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52