Gulfood'a 120 Türk firma katıldı

Türkiye su ürünleri, Dubai’de bu yıl 20’incisi düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarı özelliği taşıyan Gulfood Fuarı’nda dördüncü kez tanıtıldı.

Gulfood'a 120 Türk firma katıldı
Dubai’deki Gulfood Fuarı’na her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi olduğunu kaydeden Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, 90 ülkeden 4 binin üzerinde katılımcının bulunduğu fuarı, Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere yaklaşık 80 bin kişinin ziyaret ettiğini, STG olarak ülkemiz başarıyla temsil ettiklerini kaydetti.
Gulfood Fuarı’na Türkiye’den 110 gıda firmasının katıldığını anlatan İşliel, “Dünya’nın dört bir yanından gelen ziyaretçiler Türk su ürünlerini tanıma imkanı buldu. Türk su ürünlerinin pazar arayışı için uygun ortam, yabancı nüfus yoğunlukta olduğu Birleşmiş Arap Emirlikleri’nde levrek, çipura, alabalık ve orkinosun market raflarında ve restaurantlarda kolaylıkla bulunabiliyor. Fuarı genellikle ithalatçılar, zincir mağaza ve restaurant temsilcileri, bunun yanında işleme ve paketleme teknolojileri alanında çalışan, gıda zincirinde yer alan firma temsilcilerinin ziyaret ettiği görüldü” diye konuştu.

SEKTÖR İKİ TANITIM GRUBUYLA TANITIM YAPTI
Gulfood Fuarı’nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun yanı sıra Kanatlı Tanıtım Grubu’nun da katıldığına işaret eden Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise, sektörün iki tanıtım grubu ile hem Türk malı imajını güçlendirdiğini, hem de sinerji yarattığını vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne su ürünleri ihracatının sürekli artış gösterdiğine dikkati çeken Kızıltan, şöyle devam etti; “Su ürünleri ihracatımızda BAE payı yüzde 0,66 iken yüzde 0,88’e yükseldi. 2012 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’ne su ürünleri ihracatımız 3 milyon 51 bin dolar iken, 2013 yılında bu rakam yüzde 63’lük artışla 4 milyon 980 bin dolara yükseldi. BAE’ne ihracatımızdaki bu artışı tetikleyen faktörlerin başında STG’nin bu yıl dördüncü kez Gulfood Fuarı’na katılımı gelmektedir”

Gulfood Fuarı’nda STG’yi, Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, STG Başkanı Melih İşliel, STG Üyesi Abdülkadir Yeniçıkan, Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Serap Ünal’dan oluşan heyet temsil etti. STG standını, Abu Dabi Büyükelçisi Ş. Vural Altay ve Dubai Ticaret Ataşesi Gülizar Yavaş ziyaret etti.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 10:48

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52