Avrupa'da fındık tüketimi artıyor

Yaşlanan Avrupa nüfusunun diyet ürünlerini tercih ettiğini, bu ürünlerin başında da Türk fındığı geldiği bildirildi.

Avrupa'da fındık tüketimi artıyor
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, yaşlanan Avrupa nüfusunun diyet ürünlerini tercih ettiğini, bu ürünlerin başında da Türk fındığının geldiğini söyledi.

Gürsoy, fındıkta dünya ihracatının yüzde 75'ini Türkiye'nin karşıladığına işaret etti.

Türk fındığının başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 117 ülkeye ihraç edildiğini belirten Gürsoy, Fındık Tanıtım Grubu'nun Türk fındığını dünyaya tanıtırken sağlık açısından faydalarını ön plana çıkardığını vurguladı.

Türk fındığının kendine has bazı kalite ve özelliklere sahip olduğunu dile getiren Gürsoy, şöyle konuştu:
"Bu özelliklerin en önemlisi her şeyden evvel lezzet, tat, içinde bulundurduğu yağ oranı, sanayide kullanılabilmesi, görüntüsü ve kalite parametrelerinin diğer ülkelerde üretilen fındıklardan çok çok daha üstün olmasıdır. Vitamin değerlerinin yüksek olması, sağlığa uygun olması ve özellikle son günlerde popüler konu olan Akdeniz diyetinde de kullanılabilmesi fındık tüketimini önemli ölçüde artırmıştır."

Fındık ihracatçılarının ana pazarının Avrupa Birliği ülkeleri olduğuna değinen Gürsoy, "Avrupa Birliği ülkelerinde nüfus gittikçe yaşlanıyor. Yaşlanan nüfus artık çok yağlı ürünleri tüketmekten ziyade daha çok diyet tarzı yiyecekleri tercih ediyor. Avrupa ülkelerinin diyette öncelik verdiği ürünlerin başında Türk fındığı geliyor. Bu nedenle Türkiye'nin fındık ihracatı her geçen yıl önemli oranda artış gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Gürsoy, Türkiye'de de son yıllarda uzman görüşleriyle fındık tüketiminin arttığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 11:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52