Gıda toptancıları projeye tepkili

Şanlıurfa’daki gıda toptancıları, kendileri için hazırlanan toptancılar sitesindeki çalışmaların ilk projeye uygun olarak sürdürülmediğini söyleyerek tepki gösterdi.

Gıda toptancıları projeye tepkili
Şanlıurfa Gıda Toptancılar Birliği Başkanı Salih Karacan, mevcut Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ilk projesinde tamamen iş merkezi olarak düşünülmesine rağmen sonraları projenin farklı noktalara kaydırıldığını söyledi. Projede olmamasına rağmen trafo satıcıları, oto yıkamacıları ve engelli koordinasyon merkezi için de toptancılar sitesi için ayrılan alandan yer tahsis edildiğini belirten Karaca, “Amacımız eleştirmek değil. Burada altyapı hizmetleri güzel çalışmalar yapıldı. Ama engelliler koordinasyon merkezi, bu alandaki projede var mıydı? Sonradan dahil edildi. Yine ilk projede olmamasına rağmen, burada trafo satan işyeri ve oto yıkamacı var. Ayrıca ilk projede yer alan kavşaklar yapılmadı. Giriş çıkışlarda sorun yaşanıyor. Bunlarda bizim ekonomimize darbe vuruyor” dedi.
Günlük 30-40 TIR’ın giriş yaptığı Toptancılar Sitesi’nde 1.5 - 2 milyar TL ticari hacmin bulunduğunu belirten Salih Karacan, unlu mamullerden, hırdavat malzemelerine kadar yaklaşık 500 çeşit ürünün toptan olarak bulunduğunu da sözlerine ekledi. Karacan, bahsettiği sorunlar nedeniyle ortalama bin 100 kişinin istihdam edildiği toptancılar sitesine bazı büyük toptancıların gelmediğini ve kentin farklı bölgelerinde kendi deposunu yaptığını kaydetti. Sorunlar ve sağlıksız koşullar nedeniyle pazarı koruyamadıklarını belirten Başkan Yardımcısı İbrahim Uz ise, “Tahılın en fazla üretildiği il olmasına rağmen burada pazarımızı koruyamıyoruz. Sağlıksız koşullar var. Kısacası burası büyük şehir değil, sanki büyük bir köy” diyerek tepkisini dile getirdi. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 12:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52