Gıda mühendisliği diye bir saçmalık çıktı!

Ünlü hekim Canan Efendigil Karatay, kişisel facebook sayfasından gıda mühendislerini yok saydığını ilan etti. Özür bekleyen gıda mühendisleri sert tepki gösterdi.

Gıda mühendisliği diye bir saçmalık çıktı!
GIDAVİTRİNİ - Türkiye'nin tanınmış hekimlerinden Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, kişisel facebook sayfasından "Gıda mühendisliği diye bir saçmalık çıktı!" şeklindeki açıklaması gıda mühendisleri tarafından tepkiyle karşılandı. 

Açıklamasında gıdanın mühendisi olmayacağını iddia eden Karatay, gıdaların doğal olması gerektiğini savundu. Aynı dakikalarda ikinci paylaşımını gerçekleştiren Karatay, "Paylaştığım bilgiler yeni değil. Bu bilgileri halkla paylaştığım için "Ezberbozan"ım." ifadeleriyle ilk paylaştığı ifadeleri savundu.

Karatay'ın açıklamalarına sert tepki gösteren ve özür bekleyen gıda mühendisleri ise, farklı mecralarda mağduriyetlerinin farklı bir boyut kazandığını ifade ettiler.

Gıda mühendisleri, "İnsan sağlığı ile yakından ilgili olan gıda mühendisliği bölümünün ciddiyetinin farkına varamaması anlaşılacak gibi değil." cümlesinde birleştiler.

Konuyla ilgili fikirlerini beyan eden Gıda Mühendisleri Odası Marmara Şube Başkanı Sedat Kuru, "Bu insanlar saçmaladıklarının ne zaman farkına varacaklar. Beyinlerine şeker mi gitmiyor acaba? Diyet mi önersek?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Karatay'ın önce gıda mühendisleri ne iş yapar onu öğrenmesi gerektiğini savunan Kuru, "Yaptığı yanlıştan dönmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır." dedi.

GIDA MÜHENDİSLİĞİNE DİL UZATMAK MODA OLDU
Karatay'ın açıklamalarını değerlendiren Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu ise, "Ne gariptir ki, bilimsel temellerle ortaya çıkan meslek gruplarının varlığını saçmalık olarak niteleyipte kendi reklamlarını yapma ve ticari pastalarını büyütmek adına böylesine küçülebilen, bilimselliğin referansı olan profesörlük etiketini taşıdığı halde bilimden uzak açıklamalara ve icraartlara imza atan hadsiz ve bedbaht bir takım şahıslarda gıda muhendisliğine dil uzatmak moda oldu.
Canan hanımefendi, siz azıcık aklı selim düşünebilseydiniz böyle talihsiz bir açıklama yapmazdınız. Sizi aklıselime ve bu talihsiz açıklamanız için özür dilemeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.



Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 11:40

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52