BioFach Organik Fuarı açıldı

Almanya'nın Nürnberg kentindeki başlayan Uluslararası Organik Tarım Fuarı'nda (BioFach) organik ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

BioFach Organik Fuarı açıldı

Almanya'nın Nürnberg kentindeki başlayan Uluslararası Organik Tarım Fuarı'nda (BioFach) organik ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Bu yıl 25'incisi düzenlenen BioFach'a Türkiye'den 18 firma katılıyor.

Almanya'nın Nürnberg kentindeki fuar alanında dün başlayan Uluslararası Organik Tarım Fuarı'nda (BioFach)  organik ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 15 Şubat'a kadar devam edecek fuara bu yıl fuara 76 ülkeden 2 bin 235 katılımcı firma katılıyor.

Bu yıl 25'incisi düzenlenen BioFach'a Türkiye'den katılan 18 firma, ekolojik normlara uygun olarak üretilen gıdaları, tekstil-hazır giyim ürünlerini, mobilya-dekorasyon malzemelerini, kağıt, bahçe, tarımsal ve hayvansal ürünleri, takı ve hediyelik eşyaları sergiliyor. Yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda ana trendler ise "vejetaryen içecekler, süte alternatif içecekler ve uygunluk" olarak belirlendi. Öte yandan fuarda yılın ülkesi seçilen Hollanda, yıllardır organik olarak ürettiği ürünleri geniş bir yelpazede sunuyor ve bu ürünler fuarda da sergileniyor. 85 katılımcı ile fuarda yer alan Hollanda, organik gıda sektöründe dünyanın önde gelen 5 ülkesinden biri konumunda.

Fuara katılan firmalardan Elite Naturel İhracat firmasının temsilcisi Asena Bastırmacı, fuara katılmaktan ve gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi. Türkiye'de ürettikleri ürünlerin büyük beğeni gördüğünü dile getiren Bastırmacı, "Özellikle nar, karpuz ve kavun suları beğeniliyor. Bu ürünleri hem yurt içi hem de yurt dışına sunacağız" dedi.

Mustafa Özsoy Tarım Tekstil Turizm Sanayi İç ve Dış Ticaret Şirketi'nin sahibi Mustafa Özsoy ise, fuara 2 yıldır katıldıklarını ve bu yıl ki ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Fuarda kuru meyve ürünlerini sergilediklerini dile getiren Özsoy, organik ürünlerin ilgi görmesinde doğal ve geleneksel olmasının etkili olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 14:05

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52