Eker'den kırmızı et açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son 10 yılda kırmızı et üretiminin 420 bin tondan 1 milyon tona çıktığını söyledi.

Eker'den kırmızı et açıklaması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'nin hayvancılığı gelişiyor. 420 bin ton kırmızı et üretimini 1 milyon tona çıkardık. 8 milyon ton süt üretimini 18 milyon tona yükselttik. Küçükbaş hayvan varlığı 31 milyondan 39 milyona çıktı. Bunlar hep destekle oldu. Bunlar hep uyguladığımız stratejik gelişmelerle oldu" dedi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, özel bir et entegre tesisinin açılış törenine katılan Bakan Eker, Türkiye'de eskiden küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine destek verilmesi bir yana keçileri düşman eden bir zihniyet bulunduğuna dikkati çeken Bakan Eker, ülkenin doğal kaynakları, hayvan ve tarımsal varlığını korumak, kalkınmada bu kaynaklardan daha çok yararlanmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi. 

Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin son 10 yılda dünyanın sayılı güçleri arasına girdiğini dile getiren Bakan Eker, "420 bin ton kırmızı et üretimini 1 milyon tona çıkardık. 8 milyon ton süt üretimini 18 milyon tona yükselttik. Küçükbaş hayvan varlığı 31 milyondan 39 milyona çıktı. Bunlar hep destekle oldu. Bunlar hep uyguladığımız stratejik gelişmelerle oldu" değerlendirmesinde bulundu. 

Çanakkale'de, tarım ve hayvancılık bakımından güzel bir potansiyel bulunduğuna işaret eden Bakan Eker, bunun daha fazla değerlendirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. 

Bakan Eker, Çanakkale'nin tarımsal hasılasını 850 milyon liradan 3,4 milyar liraya çıkardıklarını aktararak, "Potansiyelimizin her gün biraz daha fazlasını kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz. Türkiye geçen yıl tarihinde ilk defa rekor kırıp 1,5 milyar dolar hayvansal ürün ihracatı gerçekleştirdi. Geçen sene toplam tarım ihracatımız yaklaşık 18 milyar dolar. İthalatımızdan fazla ihracat yapıyoruz. Türkiye, aldığından çok daha fazlasını dünyaya satıyor. İnşallah bu şekilde de devam edecek" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 11:58

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52