Beyaz et üretimi 2 milyon tonu geçecek

BESD-BİR Başkanı Sait Koca, Türkiye'de beyaz et üretiminin, 2014'te yıl 2 milyon tonun üzerine çıkacağını söyledi.

Beyaz et üretimi 2 milyon tonu geçecek
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı (BESD-BİR) Sait Koca, Türkiye'nin beyaz et üretiminin bu yıl 2 milyon tonun üzerine çıkacağını söyledi. Koca, yaptığı açıklamada, Türkiye'de beyaz et sektörünün yeni gelişen bir alan olduğunu belirterek, bu nedenle tesislerinin Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu vurguladı.

"Üretim, kalite ve hijyende dünyada bir numarayız"
"Biz bu konuda biraz daha iddialı konuşuyoruz" diyen Koca, "Tesislerimiz, en son teknolojiyle donatılmıştır. Yetişmiş elemanlarımız en üste seviyeye ulaşmış durumda. Beyaz ette, tesis anlamında, üretim anlamında, üretilen ürünlerin kalitesi anlamında ve hijyen konusunda dünyada bir numara olduğumuzu söyleyebiliyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de beyaz et üretiminin bir milyon 900 bin ton civarında olduğunu vurgulayan Koca, "2014 yılında bu miktar, 2 milyon tonun üzerine çıkacak" diye konuştu.

Koca, bu rakamın bir milyon 800 bininin piliç eti olduğunu dile getirerek, sektör olarak büyümelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Sektör olarak en kötü şartta yüzde 4-5 oranında büyüdüklerini anlatan Koca, "Şartlar olumlu olduğu zaman, çift haneli rakamlarla büyümeye devam edeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 14:10

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52