"Çubuk Turşusu"na denetimli koruma

Çubuk’ta 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival öncesi ilçedeki turşu imalathanelerine yönelik denetimler artırıldı.

Ankara Çubuk’ta ilçeyle adı adeta özdeşleşen ve adına festivaller düzenlenen Çubuk Turşuları’nın hazırlıkları devam ederken, Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerde denetimlerini yoğunlaştırdı.

Bu yıl 12 - 15 Eylül 2013 tarihinde düzenlenecek 9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali hazırlıkları devam ederken, ilçede bulunan turşu imalathanelerine yönelik denetimlerde yapılmaya başladı. Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü personellerinden oluşturulan özel ekipler, turşu üretimi yapan imalathaneleri denetleyerek hijyen kuralları ile Çubuk Turşusu üretimi kriterlerine uyulup uyulmadığı konularında kontroller yapıyor.

Turşu imalathanelerinde kullanılan alet ve ekipmanlar ile personelin uyması gereken hijyen kurallarına titizlikle bakıldığını söyleyen denetim ekibi yetkililerinden Bekir Kılınç, "Daha öncesinden belirlediğimiz 100 puanlık bir kriterimiz bulunuyor. Bunlar içerisinde sebzelerin özellikleri, salatalıkların ve diğer sebzelerin yıkanma şekilleri, personel, iş yeri ve kullanılan ekipmanların hijyeni gibi maddeler de bulunmaktadır. Çubuk Turşusu’nun en önemli özelliği içerisinde her hangi bir katkı maddesi olmadan doğal sebzelerden yapılıyor olmasıdır’’ diye konuştu.

Sezon itibarıyla turşuculara yönelik denetimlerin artırıldığını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yapılan denetimlerde kurallara uyan ve her konuda örnek teşkil eden işletme sahiplerine de teşekkür edildiğini söyledi. İmalathanelerde çalışan personelin temizliği, eldiven, bone ve önlük takıp takmadıkları, temizlik ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı gibi kontrollerin yanında genel düzen ve tertip kurallarına riayet edilip edilmediğine de bakıldığını kaydeden Başkan Özden, "Çubuk Turşusu’nu oluşturan belirli kriterler bulunmaktadır. Ekiplerimiz bu denetimlerde öncelikle bu kriterlere bakıyor. Artık uluslararası marka haline gelen adına festivaller düzenlediğimiz Çubuk Turşusu’nun kalitesini korumak ve lezzetinden ödün vermeden üretilmesini sağlamak amacıyla bu kontrolleri sürekli yapmak zorundayız. Bunun için festival hazırlıkları yaptığımız bu günlerde, denetimleri daha da çok artırdık. Ekiplerimiz tarafından kurallara uymayanlara gerekli uyarılar yapılırken, kurallara harfiyen uyan işletmelere de gerekli teşekkürler elbette yapılıyor’’ diye konuştu.

Yapılan denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren turşu üreticilerden Hacıali Koç ise, "Biz üreticiler olarak yapılan denetimlerden çok memnunuz. Bu denetimler turşularımızın lezzetini ve kalitesini korumakla birlikte, kendimizi geliştirmemize de katkı veriyor" dedi.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52