Gıda analizleri tek noktada toplanıyor

Gebze'de açılan Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı sayesinde Türkiye'deki gıda analizlerinin tamamı ilk defa tek noktada yapılabilecek.

Gıda analizleri tek noktada toplanıyor
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) bünyesinde Gebze'de açılan Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı sayesinde Türkiye'deki gıda analizlerinin tamamı ilk defa tek noktada yapılabilecek.

TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, yeni açtıkları laboratuvarın  gıda sektörünü ilgilendiren tüm analizleri yapabilme ve uluslararası bazda hizmet verme yetkinliğine sahip olduğunu söyledi.

Amaçlarının insan hayatı için en önemli unsur olan gıda konusunda tüm analizleri yaparak vatandaşa daha sağlıklı ve kaliteli ürünler yedirmek olduğunu vurgulayan Hüsrev, kurum olarak uygunluk değerlendirme sahasında küresel bir güç olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürü Serhat Canpolat ise laboratuvarın Türkiye'nin ilk ve tek biyogenetik ve gıda laboratuvarı olduğunu ve sadece gıda değil, bunun yanında biyogenetik araştırmaların da yapılabildiğini vurguladı.

Türkiye'de reyonlardaki ürünlerin standartlara uygunluk testinden geçme oranının yüzde 5 ile 7 arasında olduğunu vurgulan Canpolat, tüketicileri reyonlarda tercihlerini TSE belgeli ürünlerden yana kullanmaya çağırdı.

Laboratuvarda gıda madde ve mamüllerinde aranması gereken tüm analizler yapılabiliyor. Pestisit analizleri, ilaç kalıntı analizleri, su analizlerinin tamamı, tüm gıda madde ve mamüllerindeki yaş analizler, hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacak tağşişe yönelik analizler gerçekleştirilebiliyor.  Örneğin baldaki sahteciliği teşhis edebilecek analizlerin tamamı yapılabiliyor. Bunun dışında tüm yağ analizleri, GDO ve helal gıdaya yönelik analizlerin tamamı laboratuvarda gerçekleştirilebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52